Ladda upp med 00-talets Ligacuptriumfer

Bild till nyheten Ladda upp med 00-talets Ligacuptriumfer
På söndag spelar Liverpool sin 13:e final i Ligacupen och sedan tidigare har man lyft pokalen 8 gånger. Klubben jagar sin 9:e titel i turneringen men också den första inhemska cuptiteln under ledning av Jürgen Klopp. Ladda upp inför söndagen med de tidigare finalvinsterna från 00-talet.

Samtliga finaler från Ligacupens senare år finns att se fritt i sin helhet på Youtube och vad passar väl bättre än att planera för en om dagen här torsdag, fredag, lördag innan man når crescendot med årets stora final från Wembley på söndag?

Senast Liverpool spelade Ligacup-final blev det förlust mot Manchester City 2016 men från 00-talet finns där ändå tre triumfer i cupen, från 2012, 2003 och 2001. 

2012 var senast Liverpool vann Ligacupen och från det årets lag är det bara Jordan Henderson som ännu återfinns i truppen. Steven Gerrard var lagkapten och lyfte pokalen efter ett straffavgörande mot Cardiff där Gerrards kusin, Anthony, var en av straffsumparna för Cardiff. 

Se finalen från 2012 i sin helhet här:

2003 var det ett riktigt rivalmöte i finalen med Liverpool mot Manchester United mot varandra på Millennium Stadium i Cardiff. Under 00-talets början spelades de stora engelska cupfinalerna på denna arena då Wembley byggdes om. Steven Gerrard och Michael Owen sänkte ärkerivalen den här gången.

Se finalen från 2003 i sin helhet här:

Precis som 2003 avgjordes finalen 2001 på Millennium Stadium i Wales och denna gången var det bara början på en säsong som skulle präglas av framgång i cuperna. Senare under våren lyfte Liverpool både FA Cup-pokalen och UEFA Cup-pokalen också. Finalsegern satt dock hårt inne och det var först efter straffar man kunde besegra Birmingham City. 

Se finalen från 2001 i sin helhet här:

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer