Fyra raka Wembley-förluster

Bild till nyheten Fyra raka Wembley-förluster
När Liverpool möter Chelsea på söndag är det både för att vinna en första inhemsk cuppokal under ledning av Jürgen Klopp. Men det är också en chans för den tyske tränaren att äntligen vinna på Wembley.

Som vi skrev om på sajten tidigare idag blev det finalförlust för Liverpool senast de spelade Ligacupfinal – mot City 2016. För Klopp var det andra gången han var på Wembley som tränare och andra gången han fick se motståndarlaget lyfte en pokal i skyn.

Under våren 2013 var Klopp på Wembley första gången, den gången som tränare för Borussia Dortmund, och fick då se ärkerivalen Bayern München lyfta Champions League-pokalen i skyn efter seger med 2-1.

Som Liverpooltränare har Klopp sedan varit på "Anfield South" vid ytterligare två tillfällen och båda gångerna har det blivit förlust efter straffar.

Första gången var sommaren 2019 där man fick gå upp mot Manchester City i Community Shield-finalen efter sin andraplats i ligan (City hade vunnit både ligan och FA Cupen). Raheem Sterling gav City ledningen innan Joel Matip kvitterade i den 77:e minuten. City vann dock straffarna med 5-4 efter att alla City-spelare nätat bakom Alisson Becker medan Gini Wijnaldum missat för The Reds.

2020 var det nästan en repris av matchen från året innan. Liverpool, som nu var regerande ligamästare, mötte Arsenal som hade vunnit FA Cupen några månader tidigare.

Denna gången var det Pierre-Emerick Aubameyang som gav Arsenal en tidig ledning innan Takumi Minamino kvitterade med dryga kvarten kvar.

Även här blev det dock ett straffavgörande där motståndarna satte alla sina fem straffar och med en miss från Rhian Brewster för Liverpool fick Arsenal fira segern.

På fyra försök har det alltså blivit tre nederlag efter straffläggning för Klopp och när Dortmund förlorade finalen 2013 var det efter ett vinstmål i den 89:e minuten från Arjen Robben.

Är det dags för Klopp att äntligen begrava Wembley-spöket och ha stolpe in med marginalerna på söndag?