Osäker Chelseakvartett

Bild till nyheten Osäker Chelseakvartett
Chelsea får definitivt klara sig utan långtidsskadade Ben Chilwell i söndagens Carabao Cup-final på Wembley. Ytterligare fyra spelare är osäkra inför matchen – men vi lär få en fingervisning om deras status ikväll när Chelsea möter Lille i Champions League.

Chelsea vann med 1-0 mot Crystal Palace i helgen men har en tuffare period bakom sig i ligaspelet där det bara blivit två segrar på de fem senaste. Däremot har man mitt i detta även varit i Abu Dhabi och vunnit VM för Klubblag. 

Inför söndagens final mot Liverpool har Chelsea en kvartett spelare som alla missade helgens match och är osäkra, men Tuchel tror och hoppas att åtminstone några av dem blir spelklara. 

Mot Palace i helgen fick danske Andreas Christensen agera högerback med både Cesar Azpilicueta och Reece James borta. Reece James har varit skadad sedan december men närmar sig nu spel och kan bli aktuell för finalen, enligt Daily Mail. 

Enligt Thomas Tuchel räknar man också med att ha Cesar Azpilicueta tillbaka redan ikväll mot Lille. 

Mason Mount, som skadade sig i finalen mot Palmeiras, och Callum Hodson-Odoi är två andra spelare som dragits med skador de senaste veckorna och där räknade Tuchel åtminstone med att ha Mount tillbaka för kvällens match. Däremot trodde han att Hudson-Odoi behövde några dagar till innan han var tillbaka i full träning. 

För Liverpool går Diogo Jota och Roberto Firmino en kamp mot klockan. Klopp möter pressen 13.15 för nya uppdateringar. 

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer