Quantcast

Nästa match (Premier League)

Brighton  klubbmärke Brighton (H)

lördag 01 okt 16:00

​"Ännu en milstolpe för Salah"

Bild till nyheten

Engelsk media var imponerade över sättet som Liverpool vände och vann på mot Norwich. Mohamed Salah uppmärksammades lite extra efter att ha blivit klubbens näst snabbaste att nå till 150 gjorda mål.

Neil Jones, Goal:

"Vem säger att lördagsmatcherna med avspark på eftermiddagen är någonting ur det förflutna?"

"Anfield studsade när Liverpool höll farten uppe i jakten på Premier League-titeln genom att besegra Norwich. Det slutade 3-1, men resultatet berättar bara halva berättelsen."

"Jürgen Klopps lag tvingades göra det den hårda vägen. Så sent som i den 64:e minuten låg de under mot Dean Smiths nedflyttningshotade kanariefåglar som såg ut att gå mot säsongens största skräll efter Milot Rashicas ledningsmål."

"The Reds hade inte varit sitt vanliga jag fram till dess, men de studsade tillbaka i spektakulär stil när deras anfallsvapen hittade nätet."

"Anfield var under en period väldigt frustrerat, men de reagerade på rätt sätt och vaknade verkligen till när Jordan Henderson hittade Kostas Tsimikas som nickade bollen mot Mané som drog till med en bicicleta."

"De fick jubla igen strax därefter när en snabbtänkt Alisson spelade loss Salah bakom Brandon Williams."

"Salah hade fortfarande mycket kvar att göra, men han trollade bort Angus Gunn, Norwich-målvakten, vid straffområdeslinjen innan han rullade in ett högerskott förbi två försvarare på mållinjen."

This is Anfield:

"Det kändes som att den andra halvleken skulle handla om Liverpool skulle lyckas bryta dödläget i matchen, men istället blev det en fråga om huruvida de skulle kunna vända ett underläge eller inte."

"Efter Milot Rashicas ledningsmål dröjde det inte länge innan Sadio Mané satte kvitteringen och direkt efter avspark kändes det oundvikligt att Liverpool skulle vända detta."

"Det här var ett tecken på att Liverpool nog fortfarande är med i titelracet - ett tecken på att de fortfarande vill vara med i racet - trots Man Citys dominans och den övergripande känslan hos många om att Premier League-titeln redan är deras."

Chris Bacombe, Telegraph:

"Ännu en seger för Liverpool. Ännu en milstolpe för Mohamed Salah."

"Salah gjorde sitt 150:e mål för Liverpool i en andra halvlek som visade sig bli en händelserik sådan där Liverpool vände och vann mot Norwich. Jürgen Klopps lag slarvade nästan bort det som skulle bli en bekväm eftermiddag."

"Egyptiern nådde milstolpen snabbare än Ian Rush och Robbie Fowler. Endast Roger Hunt, som spenderade mycket av sina första år på Anfield i en lägre division, har gjort det på färre matcher. Det var ett typiskt Salah-avslut, han behöll lugnet medan försvararna vildsint försökte förhindra honom att komma till avslut."

"Medan han firade sprang några lagkamrater till Alisson som hade stått för assisten med en snabb utspark."

Richard Jolly, The Guardian:

"Mål för mål, milstolpe efter milstolpe så skriver sig Mohamed Salah in i Anfields historieböcker. Mindre än fem år efter att han anslutit gjorde han sitt 150:e mål för Liverpool, ett mål som innehöll snabbhet, självförtroende och stor betydelse."

"När han blev den näst snabbaste spelaren till 150 - snabbare än Robbi Fowler, Ian Rush, Michael Owen, Kenny Dalglish och Billy Liddell - hjälpte han laget att förvandla en jobbig eftermiddag för Liverpool till en att njuta av."

Tom Blow, Mirror:

"När Liverpool grattade Jamie Carragher förra månaden svarade den ikoniske försvarsspelaren att: 'Luis Diaz vore en fantastisk present.'"

"The Reds lyssnade och värvade Diaz några dagar senare. Sedan dess har det blivit väldigt tydligt varför Carragher var så mån om att sin tidigare arbetsgivare skulle ro affären i hamn."

"Colombianen - som gjorde 14 ligamål för Porto under första halvan av säsongen - ser ut att vara kunna bli en Liverpool-legendar. Han har alla egenskaper som krävs för att bli en succé i Klopps lag och hans x-faktor kommer säkerligen underhålla Anfield under många år framöver."

"Pricken över i:et för Diaz var det sena målet när han chippade över målvakten Angus Gunn, ett mål som säkrade tre poäng."

Bannerbild