​Rapport: Säker seger efter vändning!

Bild till nyheten ​Rapport: Säker seger efter vändning!
Liverpool fick en kalldusch tidigt i den andra halvleken när Norwich tog ledningen, de behöll dock lugnet och efter Sadio Manés bicicleta till 1-1 var det en relativt enkel resa till en stabil 3-1-seger.

Norwich hade en boll i nät efter tre minuters spel efter en snabb kontring, men som så många gånger förr kom tillslut linjemannens flagga till följd av en fin offsideställning av den röda backlinjen och målet var ogiltigt.

Liverpool borde tagit ledning i den femte minuten när Mohamed Salah kom loss till höger i straffområdet och lyfte den mot bortre stolpen där Kostas Tsimikas kunde avsluta på ett från nära håll, men skottet gick över.

The Reds såg spelsugna ut och visade tendenser till fint kombinationsspel i sina försök att bryta ned det gulgröna försvarsblocket.

Trots ett spelövertag för hemmalaget kom Norwich mycket nära att ta ledningen kvarten in i matchen efter en fast situation som slutade i att Teemu Pukki kom loss i straffområdet, skottet gick dock en bit utanför. Strax därefter var det nära mål åt andra hållet när Luis Diaz vek in från vänster och sköt ett skott som gick tätt över ribban.

Salah skapade ständigt problem för Norwich-försvaret med sin sagolika teknik, han kom också mycket nära att näta efter en hörna men nicken räddades av en försvarare på mållinjen.

I den 38:e minuten var det Liverpools tur att få ett mål bortdömt. Alex Oxlade-Chamberlain sköt rakt på Jordan Henderson och bollen studsade ned till Van Dijk som satte bollen i mål, men Henderson var offside och målet ogiltigförklarades.

Liverpool dominerade matchbilden halvleken ut men lyckades inte spräcka målnollan innan paus.

Den andra halvleken började på sämsta möjliga sätt för Liverpools del när Rashica avlossade ett skott utifrån som Alisson såg ut att ha full koll på, men en styrning på Joel Matip ställde brassen helt i målet och ned Norwich-ledning var ett faktum.

0-1:

Efter en dryg timmes spel valde Jürgen Klopp att agera från bänken genom att byta in Thiago och Divock Origi. Alex Oxlade-Chamberlain och Naby Keita lämnade planen.

I den 64:e minuten kom den så viktiga kvitteringen för Liverpool - och målet var mycket vackert! Henderson slog en längre boll mot Tsimikas som nickade in den centralt mot Mané som avslutade med en bicicleta! 1-1!

1-1:

Bara minuter senare gav Salah laget ledningen! Alisson slog en lång utspark mot Salah som löpte sig loss bakom backlinjen, egyptiern tog ned bollen, vände bort en utrusande Gunn och rullade in 2-1! Målet var Salahs 150:e mål i den röda tröjan!

2-1:

Salah var ytterst nära att göra 3-1 i den 72:a när han återigen skapade sig yta till höger, men det skruvade skottet passerade tätt utanför den bortre stolpen.

3-1:

Efter ledningsmålet föll ett lugn över Liverpoolspelarna som dominerade matchen fullständigt. Med tio minuter kvar utökade de sin ledning efter en mycket fin djupledspassning till Diaz som tog med sig bollen i fart och satte den i nät för sitt första mål i klubben.

Liverpool spelade av de avslutande minuterna och inkasserade tre mycket välförtjänta poäng.

Premier League

Liverpool - Norwich 3-1 (0-0)

Målen: 0-1: (48) Rashica, 1-1 (64) Mané (Tsimikas), 2-1: (67) Salah (Alisson), 3-1: (81) Diaz (Henderson)

Domare: Mike Dean

Skott: 29 - 7

Skott på mål: 8-1

Bollinnehav: 70%-30%

Passningar: 675-297

Passningsprecision: 89%-70%