​– Vi är medvetna om vår potential

Bild till nyheten ​– Vi är medvetna om vår potential
På den andra delen av presskonferensen inför Norwich pratade Jürgen Klopp bland annat om hur han förmedlar information till spelarna inför matcherna.

Detta hade Jürgen Klopp att säga på den andra delen av presskonferensen:

Om han blir trygg av truppens förmåga att vinna matcher på olika sätt:

– Vi visste det redan innan. Vi åkte till Burnley, vi behövde inte veta någonting om vädret eller så, vi visste att det skulle bli en enorm kamp. Burnley hade endast förlorat åtta matcher när vi kom dit, nu är det nio. När man ligger i botten brukar det vara större siffror, det visar att de är konkurrenskraftiga.

– Vad behöver man för att hantera det? Man behöver en relation mellan dig själv och spelarna eftersom vi pratar med varandra och mitt jobb är att de ska förstå att den allra viktigaste matchen i världen är den som stundar. Imorgon är det Norwich, så är det.

– Hur kan man se till att man når fram till det? Vi ger grabbarna rätt information och när de lyssnar på oss måste de tro på det, de måste lite på vad man säger. Det kan inte finnas en känsla av att man hittar på saker: "Burnley är ett världsklasslag och det finns ingen chans för oss." Vi gör det inte så, man måste göra det på rätt sätt.

– Detsamma gällde mot Inter, det fanns ingen chans att vi skulle åka dit och bara avgöra matchen med ett par passningar och frilägen.

– Den potential vi besitter är ett faktum, men kvaliteten vi utnyttjar är osäker eftersom den inte alltid är densamma. Men vi måste alltid ge 100 procent och det är precis vad vi gör. Som jag sa, det finns olika förutsättningar, olika motståndare som ställer olika krav.

Om hur högt han rankar truppen och spelarnas förmåga att ta in taktiska aspekter:

– Det vore synd om de efter sju år inte förstod vad jag sa till dem. Det vore ett mirakel om jag överlevt som manager om det vore så. Vi har växt tillsammans som grupp och lag. Jag har haft otroliga trupper i mitt liv, tack och lov för det, Dortmund-truppen 2010/11 var galen, det enda problemet var att vi bara hade det i två år. Det har inte hänt här så vi har kunnat bygga saker tillsammans, vilket gör stor skillnad.

– Men det betyder inte.. om vi nu pratar om sport.. de Olympiska spelen, tack och lov fokuserar vi på första-, andra- och tredjeplatsen som stora prestationer. I fotboll är det bara seger eller inte som gäller. Man får en medalj för en andraplats i en final men det är inte samma sak som ett silver i OS. I ligan är det samma sak. Vi har konkurrerat länge mot det bästa laget i form av City. Vi behöver den kvalitet vi besitter. Om vi inte hade haft det hade vi varit chanslösa.

– Men vi har gjort det bra under de senaste åren med i princip samma trupp, inte exakt samma, men nästan. Det är bara att sju, åtta, nio eller 10 spelare har varit skadade vilket varit tufft. Vi själva har inte pratat om truppen för en enda sekund, vi har bara pratat om de spelare som varit tillgängliga. Nu har vi fler spelare tillgängliga men reglerna har inte ändrats, vi kan bara spela med 11 spelare åt gången. Det är vad vi gör men jag rankar dessa grabbar väldigt högt tack vare deras fantastiska inställning.

Källa: Liverpoolfc.com.


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer