Quantcast

Nästa match (Premier League)

Brighton  klubbmärke Brighton (H)

lördag 01 okt 16:00

Bekräftat: Jota missar Norwich

Bild till nyheten

Jürgen Klopp bekräftade på dagens presskonferens att Diogo Jota inte kommer till spel imorgon mot Norwich. Däremot var det för tidigt att säga något mer exakt kring omfattningen av skadan.

Bilder cirkulerade under gårdagskvällen på en Diogo Jota som landade på John Lennon Airport med en pjäxa runt foten och kryckor i händerna. Klopp ville dock tona ner bilden på dagens presskonferens (som ni kan läsa i sin helhet här) och förklarade att detta är standard även vid den minsta typ av skada. 

Klopp hade ännu inte fått de exakta detaljerna kring skadan utan konstaterade att fler undersökningar skulle göras. Enligt Klopp handlade det troligen om "skador vid ledbandet" men inte en "skada av ledbandet" även om han som sagt strök under att det behövdes mer undersökningar för att dra någon exakt slutsats för hur det kan påverka Diogo Jota längre fram. 

Enligt journalisten David Maddock, som skrev om skadan under gårdagen, har Liverpool en förhoppning om att Diogo Jota ska bli klar till nästa helgs Carabao Cup-final men några datum eller andra spekulationer ville inte Klopp ge sig in på. 

Det fanns också uppgifter igår om att Oxlade-Chamberlain skulle ha skadat sig vid nerjoggningen på San Siro i onsdags men detta var inget som Klopp lyfte upp eller som någon journalist valde att forska vidare i. Några andra skador uppgavs därmed aldrig. 

Bannerbild