"Van Dijk är tillbaka på toppen igen"

Bild till nyheten "Van Dijk är tillbaka på toppen igen"
Läs vad engelsk media skriver efter Liverpools 1-0-seger mot Burnley. Virgil van Dijk är en av spelarna som lyfts fram för sin insats på Turf Moor.
Chris Bascombe, Telegraph:

"I en normal värld var det här den typ av krigarsegrar som definierar genuina titelutmanare."

"I Manchester Citys värld? Då lyckades Liverpool återigen skjuta på processen att knyta ljusblåa band på Premier League-bucklan."

"Man frestas att kalla detta en 'fulseger' på Turf Moor, säkrad tack vare ett Fabinho-mål i första halvlek som passade väl in i matchen, det var inte vackert eller minnesvärt."

"Men sett över 38 matcher är dessa poäng ofta viktigare än så. Jürgen Klopps firande med bortaklacken efter slutsignalen bekräftade vad Pep Guardiola misstänker. Liverpool har inte gett upp, även om det ser ut som att de klamrar sig fast vid minsta möjliga gnutta av hopp."

Dominic King, Daily Mail:

"Dessa är dagar som Jürgen Klopp värdesätter högre än de allra flesta. Ett mål, en hållen nolla och tre säkrade poäng i stökigt väder, det var tillbaka till grunderna när det gäller fotbollen och Liverpool-managern kunde inte dölja sin glädje."

"Inga medaljer kommer någonsin att delas ut för segrar på Turf Moor, men vikten av segern, som säkrades av Fabinhos femte mål på sju matcher, innebär att Liverpool håller sig kvar i jakten på medaljerna som ska delas ut i maj."

"1-0 är ett resultat som Klopp 'verkligen älskar'. Liverpool hade problem att klicka i de avgörande lägena, Burnley - som endast vunnit en gång inför sina hemmafans sedan 27 januari 2021 - försökte gång efter annan men saknade kvaliteten."

"Tajmingen av Liverpools mål kunde ha fått luften att gå ur Burnley, men de försökte verkligen att hota Liverpool i den andra halvleken. Problemet var att de aldrig kom till några lägen för att göra det på allvar. En bidragande faktor till det var självklart Virgil van Dijk och Joel Matips insatser."

"Van Dijk är tillbaka på toppen igen. Det var aldrig helt säkert att han skulle hitta tillbaka till sin högstanivå igen med tanke på hur allvarlig den skada han ådrog sig var. När Burnley gav allt för att hitta en väg igenom gled Van Dijk över planen och spred ett lugn med perfekt tajming i tacklingar och nickdueller. Han låter sig aldrig stressas och det var avgörande för att Liverpool skulle ta hem segern."

"Det fanns aldrig någon chans att denna match skulle bli ihågkommen som en klassiker, men sättet som Liverpool krigade hem segern, deras sjätte raka, kan ha stor betydelse i jakten på Manchester City."

Neil Atkinson, The Anfield Wrap:

"Om man ska vara ärlig var det en hemsk match. Men den var perfekt. Det visade oss återigen att Liverpool både kan spela ut lag och kriga ned dem. Liverpool menar allvar. Fyra raka."

"Det är ett högt berg som ska bestigas, men Liverpool har inlett klättringen."

This is Anfield:

"Vem har spelat på att vår brasilianske defensiva mittfältare skulle göra ett sent försök att ta hem guldskon?"

"OK, han kanske inte når upp till Salahs nivå, men han har varit en vital och den mest underskattade källan till mål under vintern."

"Målet här var hans sjätte för säsongen, femte under 2022 - men det allra bästa är att det inte påverkar någonting av hans högklassiga defensiva insatser."

"Fabinho gjorde två väldigt viktiga brytningar i straffområdet, en var en täckning av ett inlägg som annars hade gett 'the Clarets' en klar målchans i den andra halvleken."

"Passningsspelet, bollvinnandet, positionsspelet - han är perfekt på alla dessa områden och blev här matchvinnare återigen."

Richard Jolly, The Guardian:

"Under ett år där Jürgen Klopp spenderat £50M på en anfallare ser Liverpool ut att ha hittat en profilerad målskytt. Inte Luis Diaz, inte än iallafall, utan Fabinho. Klopps titelhopp kanske inte är av det starkaste slaget, men det kunde ha varit helt borta om det inte vore för den defensiva mittfältaren."

"Fabinhos femte mål 2022 minskade avståndet till Manchester City till nio poäng. Hade det inte gjorts av mannen som skyddar sin backlinje hade man frestats att kalla det ett måltjuvsmål då han visade prov på instinkter som oftare förknippas med anfallare."

Tom Victor, Mirror:

"Nu när det är ett antal spelare som slåss om startplatserna, som exempelvis nyförvärvet Luis Diaz som här satt på bänken, är ingen garanterad en startplats."

"Firmino var märkbart osynlig 'the Clarets' och det var långt ifrån den bästa av auditions inför några stora matcher på hemmaplan och ute i Europa."


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer