Senaste nytt inför Leicester

Bild till nyheten Senaste nytt inför Leicester
Jürgen Klopp har besvarat journalisternas frågor inför matchen mot Brendan Rodgers "Foxes". Här kan du se presskonferensen samt ta del av en textad sammanfattning.

Jürgen Klopp om Salah och Mané:

– Mo är tillbaka, han tränade igår och kommer att träna idag. Sadio är inte tillbaka ännu. Det är en så stor sak för honom och Senegal så vi ville inte kalla tillbaka honom för tidigt. Han ska få njuta av det. Han kommer troligtvis att komma tillbaka ikväll.

– Mo är väldigt besviken såklart, det är alltid tufft att förlora en final, särskilt sättet som de förlorade. Han är glad över att vara tillbaka, men är besviken. Vi har pratat om turneringen och allt sådant, han kommer att hantera det, jag tror att det kommer vara bättre redan idag.

Om att ha en skadefri trupp:

– Det är absolut bra. Jag kan inte minnas en enda gång i min karriär där hela truppen varit skadefri, så jag vill inte prata så mycket om det, men ja, Hendo har lite känningar i ryggen efter förra matchen, Sadio är inte här, så det går att fundera över om det är en full trupp och så vidare. Men ja, det är inga långvariga problem.

– Vi måste utnyttja detta, det är inte viktigt vem som spelar utan hur vi spelar.

Om Luis Diaz:

– Allt är okej med honom (efter smällen mot knät).

– Vi har haft några längre samtal tillsammans med Pep Lijnders som kan prata portugisiska och därmed också kommunicera på spanska. Han är en riktigt bra kille och har redan bidragit med sitt inhopp mot Cardiff.

– Jag vet inte om ni såg bilder från vår träning igår, vi körde kvadraten och jag tror aldrig jag har sett en spelare med ett konstant leende som han hade, han såg ut att njuta av det.

– I vår senaste match passade han in perfekt i laget. Han spelade precis som vi ville när det gäller positionering, men detta är bara början.

Om Leicester City:

– När det gäller Leicester tänker vi inte på var de är i tabellen eller hur det går för dem just nu, de har ett riktigt bra lag och kommer vilja studsa tillbaka efter cupmatchen mot Nottingham Forest.

– De spelade på ett specifikt sätt mot oss (när Liverpool förlorade i ligan) , med en diamant. Det var vårt fel att vi inte kunde hantera det så bra, men de har ett bra lag som kan spela fin fotboll. De är farliga på kontringar med Jamie, Ihaenacho och Daka.

– Det kommer att bli en tuff match, men det är på Anfield, vi får inte glömma det. Vi måste skapa en speciell stämning som kan innebära starten på den här avgörande delen av säsongen. Vi har 12 matcher fram till nästa landslagsuppehåll. Om vi som lag, tillsammans med våra supportrar, vill nå så långt som möjligt, så måste vi börja skapa stämning av högsta klass. På torsdag kväll har vi en bra möjlighet att göra just det.

Om spelarna som täckt upp i Mané och Salahs frånvaro:

– Det är så många spelare, tänker du på de yngre spelarna?

– De yngre spelarna har gjort det fantastiskt bra, de har en ljus framtid. Att vi kunde ge dem chansen är bra och att de tog chansen är bra. Vi kommer alltid fortsätta jobba tillsammans med dem.

– När det gäller de andra spelarna vet jag inte riktigt vad du menar, de är alla Liverpoolspelare och när de spelar måste de leverera. De är högklassiga spelare. Vi har aldrig klagat på kvaliteten i vår trupp. Det vi har pratat om är intensiteten i spelschemat, det är det som gör det utmanande när man har färre A-lagsspelare tillgängliga.

– Det handlar inte om kvaliteten, om man skriver ett kontrakt med Liverpool håller man högsta nivå. Vi tänker igenom våra värvningar noggrant så vi vet att det är duktiga spelare vi värvar. När chansen sedan kommer måste de prestera, vilket de gjorde.

– Vi kanske hade den bästa starten på året sedan jag kom hit, det var kanske inte briljant, men bättre än tidigare år. Nu måste vi bygga vidare på det.

Om vad laget kan uppnå denna säsong:

– Om vi pratar om det absolut maximala så är det att vinna de fyra turneringar vi fortfarande spelar i, men som du säger är det inte särskilt troligt. Vi kan inte veta idag vad som kommer att hända i maj, vi fokuserar bara på nästa match, det är det enda sättet att vara framgångsrik som jag känner till.

– Leicester är nästa utmaning för oss. Vi vill få ut så mycket som möjligt av den här säsongen, vad än det innebär. Vi kommer att ge allt i varje match, men man måste vara medveten om att man kanske inte alltid blir belönad för det. Men jag kan inte säga någonting annat än att vi kommer att ge allt.

Om en skadefri Joel Matip:

– Det är fantastiskt. Vi har haft för mycket skador på mittbackspositionerna under de senaste åren, så är det. Det har aldrig varit spelarnas fel. Jag minns en match mot Napoli som vi vann, men i slutet landande han illa efter en duell med Koulibaly och bröt nyckelbenet vilket ledde till en tids frånvaro.

– Ibland har man otur i livet. Fotbollsspelare behöver också tur. Jag hoppas att vi kan ha lite mer tur framöver. Dessa grabbar är fantastiska spelare som vill bidra så mycket som möjligt till det vi gör. Förhoppningsvis kan det fortsätta så här, att vi har alla våra mittbackar tillgängliga.

– Joel är en fantastisk spelare. Ibland brukar det diskuteras vilka gratisvärvningar som är de bästa, jag kan tänka mig att det är en jämn kamp mellan Milner och Joel. De båda kom gratis och är otroliga spelare, jag tror inte vi hade uppnått det vi har gjort under åren utan dem.

Om laget kan gynnas av Salahs revanschlusta:

– Mo har alltid haft rätt inställning. Erfarenheten, att spela en tuff turnering och nå finalen på det sätt de gjorde det, och sedan spela som de gjorde mot guldfavoriterna, det var en fantastisk final, allt sådant hjälper på sikt. Men jag tror inte att det finns så mycket utrymme för mer motivation hos Mo, han är alltid motiverad.

– Att använda sådana här erfarenheter på rätt sätt är någonting vi alla måste göra. När man förlorar en final är det tufft, men om man tar med sig det till nästa match eller turnering så kan det hjälpa. Han kommer att hjälpas av det och vi också, men exakt på vilket sätt vet jag inte.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer