Rykte: Saka och Gavi på tapeten

Bild till nyheten Rykte: Saka och Gavi på tapeten
​Mycket spekulation har gjorts i att samtliga i den väletablerade anfallstrion Firmino, Mané och Salah har utgående kontrakt till sommaren 2023. Flera journalister och så kallade experter yttrar sig en hel del om att Liverpool är ute efter en föryngring av laget och planerar därför att sälja en av de tre redan till sommaren 2022. Detta har i sin tur öppnat dörren för möjliga ersättare i transfervärlden. Här hittar ni det allra senaste i ryktesfronten.

Paulo Dybala

Paulo Dybala har fortsatt inte skrivit på något nytt kontrakt med Juventus och nu rapporteras det att förhandlingarna mellan spelaren och Turinklubben helt har kollapsat. Journalisten Tancredi Palmeri rapporterade i januari om att Dybala och teamet runt honom ska ha kollat efter intresseläget inför sommaren. Det senaste gör gällande att 28-åringen ska vara fast besluten om att hans framtid som fotbollsspelare inte är i Turin, eller Italien för den delen.

Kontraktsförhandlingarna med Juventus var avklarade, färdigdiskuterade och redo för underskrivning. Överenskommelsen var klar före jul och handlade om ett 5-års kontrakt värt 8M euro per år. Juventus ändrade sedan villkoren för kontraktet i sista minuten och sedan dess har spelaren förargats.

Liverpool har, tillsammans med resten av 'top six'-klubbarna, bjudits in att föra diskussioner om kontraktsvillkor med argentinaren efter att förhandlingarna med Juventus gått i stöpet. Dybalas representanter planerar att resa runt till olika klubbar i Europa i hopp om att lösa sin klients framtid.

Källa: 90min

Ryktets trovärdighet 0-5: 3

Bukayo Saka

Arsenals Bukayo Saka har haft ett stort genombrott i sin karriär och blommat ut under 2021. Våren och sommaren bestod av mycket ros fram till det dramatiska och avgörande ögonblicket då Saka och Jadon Sancho blev utmålade som syndabockar efter att ha missat sina straffar i EM-finalen mot Italien. Sedan dess har Arsenals 20-åring hittat tillbaka till formen och levererat fina prestationer i slutet av hösten. 

Nu rapporteras det att både Liverpool och Manchester City ska vara redo att slå till med ett bud till sommaren om Arsenal misslyckas med att kvalificera sig till Champions League. Sakas kontrakt löper ut till sommaren 2024, vilket kan innebära att Arsenal tvingas släppa spelaren för en relativt billig peng.

Källa: ESPN

Ryktets trovärdighet 0-5: 2

Serge Gnabry

Gnabry är också en av många vars nuvarande kontrakt går ut till 2023. FC Bayern München rapporteras ha stött på svårigheter i kontraktsförhandlingarna med Serge Gnabrys representanter och nu verkar det ha uppstått ett läge där Gnabry kan komma att söka sig bort från Bundesliga för att göra en come-back i Premier League.

Liverpool och Manchester United är de två klubbar som noggrant följer spelarens situation. 26-åringen har hunnit göra 12 mål hittills under denna säsong och har varit en bärande spelare i FC Bayern under de senaste säsongerna. Senaste rapporten gör gällande att Liverpool hoppas på att starta förhandlingar till sommaren om antingen ett köp från Bundesligamästarna eller få till en gratisövergång med spelaren till sommaren 2023.

Källa: Mirror
Ryktets trovärdighet 0-5: 1

Gavi

17-åringen, Pablo Martín Páez Gavira eller Gavi som han kallas står också inför en kontraktsförlängning med Barcelona. Barcelona har stora ekonomiska problem och har stött på svårigheter med att registrera nya spelare på grund av lönetaket som finns i den spanska ligan. Barcelonas president Joan Laporta har fått klippa och klistra för att få ihop spelarlönerna. Senast i januari var det ett väldigt liv kring att få till nyförvärvet Ferran Torres registrering. 

Tidigare under denna månad stod det klart att Ousmane Dembélé inte tänker gå med på ett utlån för att underlätta Barças löneutgifter. Den spanska giganten har, sedan Joan Laporta tillträdde, fört dialoger med samtliga spelare om att skriva på nya kontrakt där de går ner i lön under den närmsta perioden för att få ett lönepåslag senare säsonger när klubben fått mer ordning på utgifterna.

Nu är det Gavi som väntar näst på tur där Barcelona är hoppfulla om att den unge talangen ska visa sin kärlek för klubben och gå med på en lön som innebär en viss ökning samt en förnyelsepremie mellan 1,5-2M euro.

Liverpool har givit sig in i leken och rapporteras ha lagt fram ett erbjudande till Gavi om en lön på 4M euro per år samt en kontraktsbonus på 10M euro. Dessutom planerar Liverpool inte på att behöva förhandla något med Barcelona eftersom de är beredda att möta Gavis utköpsklausul på 50M euro.

Barcelona rapporteras göra allt i sin makt för att behålla den spelare som Xavi ser som klubbens framtid, men Liverpool har satt press på den redan prekära situationen.

Källa: El Nacional (på katalanska)

Ryktets trovärdighet 0-5: 2 

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer