Elliott om känslosamma comebacken

Bild till nyheten Elliott om känslosamma comebacken
Harvey Elliott berättar att han blev tårögd när han stod redo för att bytas in och därmed fick göra comeback inför Anfieldpubliken.

Liverpool tog en säker 3-1-seger mot Cardiff, även om segern och avancemanget i säg var skäl till glädje gjorde det faktum att Harvey Elliott äntligen kunde återvända i spel igen tillställningen särskilt speciell.

– Det var en dröm som gick i uppfyllelse. Att komma tillbaka så snabbt från en allvarlig skada och sedan göra mål inför supportrarna, jag är superglad, sa Elliott till Liverpoolfc.com efter slutsignalen.

18-åringen behövde bara en dryg kvart på sig att göra comebacken till någonting alldeles extra. Med en distinkt halvvolley gjorde han sitt första mål för klubben i officiella sammanhang.

– Allt gick så snabbt. Jag tänkte inte så mycket. Jag vände om och sköt, såg att skottet gick in och sprang för att fira. Det gick så snabbt, men jag har sett en repris av målet och jag är stolt, säger han om målet som betydde 3-0.

Elliott hade svårt att sätta ord på hur det kändes att äntligen vara tillbaka efter fem månaders frånvaro.

– Det är svårt att beskriva. När jag blev skadad förstod jag att jag skulle bli borta länge. Att nu få komma ut här på Anfield och spela för min barndomsklubb, det är en dröm. Att få komma ut och vinna och spela med spelarna igen, dra på mig tröjan och göra allt det jag har saknat under dessa månader...

– Att kliva ut på planen, när jag kom in från bänken, det gjorde mig tårögd. Det är en stund jag verkligen kommer att minnas och jag kan lära mig av det i framtiden, jag kan tänka tillbaka på allt och tänka: "om jag kunde gå igenom det där i så ung ålder kan jag gå igenom allt." Nu är jag bara så glad över att vara tillbaka, jag ser fram emot nästa match.

Den unge talangen berättar att han fått ett fantastiskt stöd under rehabiliteringen.

– Grabbarna, de är som en familj. De har funnits där för mig hela tiden och skickat meddelanden till mig, allihopa. När jag träffade någon av dem på träningsanläggningen stannade de alltid och frågade om det var någonting jag ville prata om eller så.

– Jag är lyckligt lottad som har så fantastiska lagkamrater i kombination med de bästa förutsättningarna på anläggningen med de bästa fysioterapeuterna och liknande.

– Jag sa det tidigare, men ett stort tack till Joe Lewis som tog mig under sina vingar och såg till att jag kunde ta mig dit jag är idag. Men samtliga har spelat en viktig roll under den här tiden, jag är så tacksam för det. 

När Elliott byttes in fick även nyförvärvet Luis Diaz debutera i den röda tröjan. Anfallaren visade snabbt upp vad han kan bidra med när han dribblade sig fram på små ytor och assisterade Takumi Minamino.

– Man kunde se det när han mötte oss, att han är otroligt talangfull, säger Elliott om sin nya lagkamrat.

– Han är en fantastisk kille också. Vi kommer att stötta honom och finnas där för honom. Jag är säker på att han kommer att visa vad han kan. Han visade glimtar av det här. Att få bytas in samtidigt som honom gör mig stolt eftersom att han i mina ögon är en världsklasspelare och han kommer bara att bli bättre i Liverpool.

Trots drömcomebacken ser Elliott realistiskt på sina chanser att omedelbart konkurrera om en startplats i den röda elvan.

– Det var en bra start, men det kommer att ta tid att ta sig tillbaka in i laget. Vi har världsklasspelare som Thiago som är tillbaka nu, Fabinho var inte med och sedan har vi Curt, Hendo och Naby också. 

– Det är alltid en tuff konkurrens, det är inte lätt att ta en plats. Men mitt mål är att spela, det är därför jag är här. Jag ska se till att vara så redo som möjligt när jag får chansen. 


2 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer