Ännu ett steg mot WSL

Bild till nyheten Ännu ett steg mot WSL
Kort efter att Liverpools herrar gjort tre mål på Cardiff och säkrat en plats i FA Cupens fjärde omgång gjorde Liverpools damlag tre mål på Coventry och tog ett stort steg mot Women's Super League. En bra dag på flera håll för Liverpool helt enkelt.

Liverpool toppade damernas Championship-tabell inför helgen med 7 poäng ner till London City Lionesses. London-laget har dock länge haft en match mindre spelad och skulle vid seger i sin hängmatch knapra in rejäl på The Reds. 

Det var därför till stor glädje för Liverpool som London City Lionesses förlorade under gårdagen mot Durham och det var därmed upplagt för smashläge för Liverpool när laget tog sig an Coventry idag. 

Taylor Hinds, som nyss skrivit ett nytt kontrakt med klubben dessutom, öppnade målskyttet redan efter 13 minuter och Leanne Kiernan fyllde sedan på med både 2-0 och 3-0 innan pausvilan. Andra halvlek blev sedan en ganska avslagen historia där Liverpool kontrollerade matchen och tog hem de tre poängen. 

I och med förlusten för London City Lionesses igår ligger de nu endast fyra på 25 poäng (13 matcher). Durham har också 25 poäng, fast på 14 spelade matcher, och bättre målskillnad. Ny tvåa i tabellen är Charlton på 26 poäng. Liverpool toppar med 35 poäng och har nu alltså 9 poäng ner till Charlton på andraplatsen.

För Liverpool återstår nu 8 matcher av säsongen och det är bara ettan som avancerar till den engelska högstaligan, Women's Super League.  


3 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer