– Kan hjälpa oss nu och i framtiden

Bild till nyheten – Kan hjälpa oss nu och i framtiden
Jürgen Klopp är mycket glad över det faktum att Liverpool lyckats säkra värvningen av Luis Diaz.

Luis Diaz presenterades som Liverpoolspelare i söndags och väntar nu bara på att få arbetstillståndet godkänt innan han ansluter till den röda truppen. 

I samband med presentationen av Diaz beskrev Jürgen Klopp honom som en spelare de följt och beundrat länge. På dagens presskonferens utvecklade han sina tankegångar kring värvningen.

– Luis (Diaz), låt mig säga så här, om han skulle komma hit, gå ut på planen och omedelbart prestera på topp och spela bättre än alla andra, det hade varit oväntat. Vi andra har jobbat ihop så länge, så han behöver tid att anpassa sig, men jag pratar inte om fyra-fem månader, men han behöver tid. Jag har inte ens träffat honom än eftersom han inte kommit till träningsanläggningen.

– Vi är väldigt glada över värvningen. Det är ett bra tecken på att vi jobbar på alla fronter för att göra det här laget bättre. Som vanligt måste vi jobba för att vara framgångsrika både nu och i framtiden. Han kan hjälpa med bägge delar.

Klopp pratar ofta om spelare som har "hela paketet" som krävs för att lyckas. Diaz verkar vara en av dessa spelare.

– Vi värvade honom eftersom vi gillar i princip allt med honom, jag har följt honom under en längre tid nu. Han är en fantastisk spelare, han har snabbheten, tekniken, inställningen som krävs för att ha en bra karriär, som vi hoppas han kan ha här med oss.

– Idag ser man 16- eller 17-åringar som spelar så han kanske är en "late bloomer" men han har utvecklats riktigt bra. Jag är glad över att vi kunde värva honom så att vi kan hjälpa honom och han oss.

– Vi har flera spelare med fina historier, nu är han en av oss och vi ser fram emot att jobba tillsammans med honom. 


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer