Kan bli comeback på söndag

Bild till nyheten Kan bli comeback på söndag
Mindre än fem månader sedan skräckskadan mot Leeds på Elland Road kan Harvey Elliott vara tillbaka i spel för The Reds i helgen. Förra veckan anordnades en specialanpassad träningsmatch mot Wrexham för att Elliott skulle få känna på spel igen och han imponerade direkt med både mål och assist.

När Pascal Struijk tacklade Harvey Elliott efter timmens spel på Elland Road den 12 september trodde nog de flesta att säsongen var över för supertalangen. Efter att ha imponerat stort under säsongsinledningen – och tagit en ordinarie tröja i Klopps lag – verkade resten av säsongen få gå till rehabilitering. 

Men Harvey Elliott har av rapporterna att döma stått för en smått sensationell rehabilitering och det var på rekordkort tid han var tillbaka i först löpträning och därefter kunde börja träna med boll. 

Sedan ett par veckor tillbaka har han synts regelbundet i lagträningen på AXA Training Center och under förra veckan anordnades alltså en träningsmatch mot Wrexham för att Elliott skulle få känna på matchspel igen. 

I matchen imponerade han stort, med ett mål och en assist, och solomålet kan ni se i spelaren nedan. 

Comeback på söndag?

Mycket tyder på att Jürgen Klopp nu kan tänka sig att ge Harvey Elliott sin efterlängtade comeback i söndagens möte med Cardiff och med tanke på att både Mohamed Salah och Sadio Mané fortsatt är iväg på de Afrikanska Mästerskapen kan det bli aktuellt med en mer framskjuten roll för 18-åringen. 

I frånvaron av Harvey Elliott klev den ännu yngre Kaide Gordon fram och gjorde avtryck förra månaden och båda spelarna skulle kunna vara alternativ för att ersätta Salah till höger i offensiven mot Cardiff. 

Under säsongsinledningen användes dock Elliott främst som mittfältare och troligen är det här som Klopp framförallt ser honom i ett framtida Liverpool. 

Det återstår att se om Elliott tar en startplats mot Cardiff men att han är med i truppen och ges minuter inför ett applåderande Anfield kan vi nog räkna med. Och att det sker redan den 6 februari är i så fall alldeles fantastiska nyheter.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer