Carvalho kan snart bli klar – trots allt

Bild till nyheten Carvalho kan snart bli klar – trots allt
Liverpool och Fulham lyckades aldrig att slutföra affären kring Fabio Carvalho under januarifönstrets sista dag. Samtidigt var grundtanken alltid att affären bara skulle slutföras nu och Carvalho först skulle ansluta till Liverpool i sommar – något de flesta rapporter fortfarande pekar på kommer bli fallet.

Tanken kring övergången för Fabio Carvalho var hela tiden att Liverpool skulle betala en övergångssumma nu för att sedan låna tillbaka Carvalho till Fulham under våren och låta honom ansluta till Merseyside i sommar. 

Anledningen till att Liverpool inte vill vänta till sommaren och säkra Carvalho "gratis" när hans kontrakt går ut är att de vill slippa den långa tribunal-process (en form av rättslig prövning av spelarens värde och utbildningskostnad) som i fallet med Harvey Elliott. 

Det var också därför som Liverpool jobbade hårt med att slutföra värvningen under januarifönstrets sista dag, men Fulham satte hårt mot hårt. Liverpool var tidigt beredda att betala £5 miljoner medan det var först när man förhandla upp summan till omkring £8 miljoner (inklusive en vidareförsäljningsklausul) som Fulham gav sitt godkännande. 

När detta skedde var det dock ett race mot klockan och i normala fall kan Premier League-klubbar få en dispens på två extra timmars förhandling om alla parter är muntligen överens. Dock gäller inte denna dispens när man förhandlar med en EFL-klubb. Detta gjorde att tidsfristen helt enkelt blev för tajt och parterna kunde aldrig få ner bläcket på pappret. 

Enligt flera, av varandra oberoende, journalister kommer dock Liverpool och Fulham att fortsätta förhandla under de kommande veckorna och mycket tyder på att man ändå kan enas om ett avtal som träder i kraft i sommar. 

Fulhams fara just nu är nämligen att Fabio Carvalho istället för en flytt till Liverpool väljer att gå utomlands och då kommer Fulham endast att kompenseras med FIFA:s standardarvode för spelarutveckling på £500.000. 

Det ligger därför i Fulhams intresse att enas med Liverpool redan innan sommaren om att spelaren flyttar. Istället för att båda parter, om Carvalho väljer Liverpool, ska genomföra förhandlingen genom en rättslig process. 

Att Fulham fortfarande kan förhandla fram en övergångssumma för Carvalho, trots att hans kontrakt går ut i sommar, har att göra med att han är under 24 – och fostrad i klubben – och då gäller inte de ordinarie tillämpningarna av Bosman-regeln. 


5 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer