Dessa lirare kan bli aktuella i sommar

Bild till nyheten Dessa lirare kan bli aktuella i sommar
Nu har januarifönstret stängt och vi alla hoppades på att kunna summera det med två nyförvärv i form av Luis Diaz och Fabio Carvalho. Tyvärr blev slutet av januarifönstret något av en besvikelse, men Carvalho kan ändå bli klar till sommaren tillsammans med ett gäng andra. Redan nu har sommarryktena dragit igång på annat håll.

När Luis Diaz inte längre är nummer ett på priolistan för nyförvärv, är det flera kandidater som ryktas bli högaktuella för Liverpool inför säsongen 2022/2023 och siktet verkar inställt på mittfältare.

Youri Tielemans

Ett av namnen som dykt upp som Liverpools främsta måltavlor till sommarfönstret är belgaren Youri Tielemans. Till sommaren har Tielemans endast ett år kvar på sitt nuvarande kontrakt. Spelaren ska vara ovillig att förlänga sin vistelse på King Power Stadium och Liverpool ska ligga bäst till att locka till sig den 24-årige mittfältaren.

Barcelona, Manchester United och Arsenal är andra klubbar som kopplats samman med Tielemans, men Liverpool ses som klara favoriter och ska vara beredda att punga ut 50M euro för spelaren till sommarens transferfönster.

Brendan Rodgers har tidigare i januari kommenterat Tielemans situation

- Han är i en ålder och i ett läge på sitt kontrakt där han överväger samtliga möjligheter. Jag hade älskat att behålla honom här i Leicester, det är naturligt, men jag förstår att fotbollskarriärer är väldigt korta, sa Rodgers.

- För spelare handlar det om ambitioner, utmaningar och i vissa fall miljöombyten, fortsatte Rodgers.

Källa: Nacional

Ryktets trovärdighet 0-5: 4

Jude Bellingham

Det har ryktats mycket fram och tillbaka om det unga stjärnskottet Jude Bellingham. FSG rapporteras ha hållit hårt i plånboken under de senaste transferfönstrena för att kunna slå till där det verkligen behövs. En summa så stor som £90M ska troligtvis krävas för att få loss Bellingham från Borussia Dortmund.

Klumpsumman låter väldigt stor och låter kanske som en omöjlig summa för FSG att tänka sig. Echo rapporterar däremot att Bellingham hade kunnat vara en 'perfect fit' enligt Liverpools tidigare tillvägagångssätt med spelarrekryteringar då hans ålder och profil samt en beräknad amorteringskostnad om £18M per år över en femårsperiod talar för en genomförbar övergång.

Källa: Liverpool Echo

Ryktets Trovärdighet 0-5: 2

Erling Haaland

Ett av de mest eftertraktade namnen på marknanden är Borussia Dortmunds norrman, Erling Haaland.

Det rapporterades flitigt redan i december om en potentiell övergång till sommaren och under januari har ryktena inte stagnerat. Haaland har en utköpsklausul i sitt kontrakt om £65M som aktiveras till sommaren. Både Real Madrid och Barcelona ska vara intresserade av spelaren, men enligt det senaste ska Liverpool vara en 'outsider' som kan komma med en stöt när de andra klubbarna minst anar.

Källa: Tyska Sky Sports och Liverpool.com

Ryktets trovärdighet 0-5: 1


Gå gärna in och kommentera vad ni tycker om ryktena och trovärdigheten

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer