– Det var lite Jekyll och Hyde-fotboll

Bild till nyheten – Det var lite Jekyll och Hyde-fotboll
Jürgen Klopp var strålande nöjd med trepoängaren mot Crystal Palace och att avståndet till Man City har krympt till nio poäng med en match mindre spelad. Men samtidigt fanns det mycket mer att önska.

Första halvtimmen på Selhurst Park var antagligen en av de bättre Liverpool presterat den här säsongen, med total dominans och mängder av chanser.

Mål blev det också genom Virgil van Dijk (8) och Oxlade-Chamberlain (32) efter två assist av Andy Robertson.

Men sedan hände något. Om det var torsdagens ligacupmatch mot Arsenal som satt kvar i benen låter vi vara osagt.

Jürgen Klopp kunde i alla fall kosta på sig att dra en suck av lättnad när Kevin Friend blåste av matchen.

– Det var lite Jekyll och Hyde-fotboll från vår sida idag. Vi var verkligen fantastiska första 35 minuterna där vi visade hur bra vi kan vara, sa den 54-årige tysken till Sky Sport efteråt.

– Jag har ingen vettig förklaring på vad som hände efter det, men att det har varit en intensiv vecka kan vara en orsak, fortsatte han.

Vansinnigt bra – och dåliga

Oroväckande var att försvaret började uppträda nonchalant och släppte till många onödiga chanser. Ingen hade protesterat om Palace hade gjort både ett eller två mål efter Eduoardos reducering i början av andra halvlek.

– Vi var slarviga bakåt. I andra var vi inte kompakta nog och förstaförsvararna pressade alldeles för högt. Vi spelade med hög linje men klarade inte att av ställa dem offside, något som givetvis är vårt eget fel, sa Klopp.

– Den här matchen visade både hur vansinnigt bra och dåliga vi kan vara. Första 35 var helt fantastiska, vi var otroligt vassa och spelade bra på små ytor.

– Men efterhand började vi slarva i passningsspelet och deras fans var snabbt tillbaka i matchen. Palace startade sedan andra halvlek som vi avslutade första.

Men då klev han fram på allvar och visade varför han är bäst i världen – Alisson Becker.

– Jag sa till honom: "Tack för att du räddade vårt försvar igen". Han svarade: "Det är mitt jobb". Det är förstås otroligt nyttigt att ha en keeper i världsklass längst bak!

Samtidigt kan det nu också fastställas att The Reds har klarat sig otroligt bra utan Salah, Mané och Keita som är på Afrikanska mästerskapen i Kamerun. 

Trion kommer med all sannolikhet att vara tillgängliga till nästa ligamöte, hemma mot Leicester den 10 februari.

– Det viktigaste är att vi har klarat det så bra utan dem. När du inte har maxfart ute på kanterna måste du förstås göra förändringar och det gör den här segern ännu bättre eftersom vi tvingades jobba så hårt, menade Klopp. 

Men trots att avståndet till Man City krympt till nio poäng med en match mindre, så vill inte managern snacka om ett "nytt titelrace."

– Det är för långt upp för att prata om det just nu. Vi kan bara vinna våra matcher och varje Premier League-match är tuff, vilket vi kunde se här idag. Vi får se vad som händer under de närmaste månaderna.

Nu väntar ett efterlängtat landslagsuppehåll till den 6 februari då Liverpool tar emot Cardiff i FA-cupens fjärde omgång.

– Det ska bli skönt att få pusta ut lite efter en intensiv period, det kommer att hjälpa mycket. Efter det kommer vi att vara klara för att köra igång igen.


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer