​"En av landets bästa målskyttar"

Bild till nyheten ​"En av landets bästa målskyttar"
Diogo Jota hyllas i engelsk press efter att han med sina två fullträffar mot Arsenal skjutit Liverpool till Ligacupfinal.
Miguel Delaney, Independent:

"Äntligen blev matchen av, men det blev aldrig någon riktig kamp. Det går att argumentera för att Arsenal inte ens spelade nu."

"Liverpool nådde sin femte cupfinal under Jürgen Klopp, och den första i denna turnering på sex år, genom att på ett komfortabelt vis besegra Mikel Artetas lag med 2-0 i semifinalen. Det här handlade inte om falskt positiva tester, det här handlade om falsk marknadsföring."

"Det blev aldrig den match man hade önskat och den levererade sannerligen inte det njutbara kaos som semifinaler i denna turnering ofta erbjuder."

"Ett lag utan Mohamed Salah och Sadio Mané visade kort och gott hur man får saker gjort vilket gav en tyst avslutning på en match som annars ramades in av en härlig atmosfär."

John Cross, Mirror:

"Trots en ledig helg hade Arsenal inte lyckats ladda upp sina batterier."

"Liverpool vann Covid-derbyt, avslutade argumentationen om sjukanmälningar en gång för alla och tog Jürgen Klopps vinstmaskin tillbaka till Wembley."

"Sanningen är att Arsenal inte hör hemma där ännu, de hade knappt någonting att säga till om i returen, och varje gång man tror att Mikel Artetas mannar börjar minska avståndet upplever de ett bakslag. Liverpool var helt enkelt för bra."

Paul Gorst, Liverpool Echo:

"Ingen Mané, ingen Salah, inga problem: Liverpool ska till Wembley."

"Arsenals supportrar lämnade Anfield förra veckan i ett vilt firande, som om en plats i Ligacupfinalen redan var deras efter en mållös match på Merseyside."

"'Vi ska till Wembley' skanderade de när de inledde resan hemåt, uppenbarligen trodde de att returen redan var avgjord. Diogo Jota hade dock andra planer på Emirates."

Darren Wells, Mirror:

"Diogo Jota klev fram och levererade för sitt lag med två mycket viktiga mål."

"Det var förvånande att se Alexander-Arnold stå så högt och centralt när Roberto Firmino droppade ned i uppbyggnaden till ledningsmålet. Arsenal hade tillräckligt med försvarsspelare på rätt sida för att hantera faran, men när Jota fick bollen och vek in förbi Takehiro Tomiyasu så kändes det som att det bara fanns ett möjligt utfall."

"Det var ett liknande scenario när Jota gjorde Liverpools andra, han visade prov på kyla genom att lyfta bollen över Ramsdale och avgöra matchen."

"Det säger mycket om Jotas självförtroende, han var den som fick saker att hända för Liverpool hela kvällen. Han visade att det kanske finns hopp om en fin framtid även utan Salah och Mané."

Sam Wallace, Telegraph:

"Det här var kvällen då Diogo Jota visade att han är en av landets bästa målskyttar. Även i Mohamed Salahs och Sadio Manés frånvaro levererade Liverpool avslut av högsta kvalitet."

"Jota stod för ett briljant avslut när han gjorde sitt andra mål som tillslut godkändes av VAR medan arenan höll andan. Linjemannen Lee Betts hade höjt sin flagga men stillbilderna från Stockley Park med de ritade linjerna visade att Jota var onside."

"Han använde bara två touch, en när han tog ned Alexander-Arnolds passning och en när han lyfte bollen över en utrusande Ramsdale. Den portugisiska anfallaren är en ypperlig fotbollsspelare."

James Gheerbrant, Times:

"Två mål, gjorda av den briljanta duon Diogo Jota och Trent Alexander-Arnold, avgjorde fighten efter Arsenals fina insats i den mållösa första matchen."

"Arsenals form på slutet har skapat optimism, Liverpools lite besvikelse, men här spelade Jürgen Klopps lag med kontroll, lugn och kvalitet, de visade hur stort avståndet som Arsenal måste ta igen faktiskt är."

Thisisanfield:

"Liverpool ska till Wembley för att förhoppningsvis slå Chelsea och ta hem en första Ligacuptitel på tio år."

"2012, Kenny Dalglish: det var senaste gången vi vann pokalen som ett tag i princip var lagets personliga tillhörighet. Om vi tar vår nionde titel är vi återigen ensamma rekordhållare när det gäller antalet titlar i turneringen."

Ian Ladyman, Daily Mail:

"Jürgen Klopp har levererat betydligt större triumfer än vad som går att göra i den här turneringen, men en finalplats i en inhemsk cup bör ändå firas glatt på Merseyside."

"Att Liverpool endast vunnit en final på Wembley under de senaste 15 åren är en av den moderna fotbollens anomalier."

"Under samma period har Manchester-klubbarna vunnit 12 stycken tillsammans och gårdagens motståndare fyra. En framgång vore på tiden för Liverpool och de har chansen att nå just det när de möter Chelsea nästa månad."

"De förtjänar sin plats i finalen och kommer nog att vara knappa favoriter när matchen ska dra igång."

Källa: Thisisanfield.com.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer