Trio till slutspel - så spelas matcherna

Bild till nyheten Trio till slutspel - så spelas matcherna
Mohamed Salah, Sadio Mané och Naby Keita har alla kvalificerat sig med sina landslag för slutspel i de Afrikanska Mästerskapen. Senegal vann sin grupp medan Guinea, i just Senegals grupp, och Egypten gick vidare som grupptvåor.

Det har varit ett målsnålt mästerskap så här långt i Kamerun och kanske mest talande för detta är att Senegal gick vidare som gruppvinnare trots att det enda målet de gjorde i turneringen var Sadio Manés starffmål, i den 97:e minuten, i premiärmatchen mot Zimbabwe. 

I Guinea har Naby Keita varit stor fixstjärna och för Egypten så gjorde Mohamed Salah det viktiga vinstmålet i landets andra gruppspelsmatch. Totalt blev det två vinster och en förlust för "Faraonerna". 

Det återstår fortfarande att bestämma motståndare för vissa lag men det är redan klart när de tre landslagen kommer att spela sina åttondelsfinaler. 

Guinea blir först ut med åttondelsfinal på måndag, 24 januari, klockan 17.00. Motstånd är dock inte bekräftat. 

För Senegal står det klart att Kap Verde kommer bjuda på motståndet. Denna match spelas den 25 januari med avspark 17.00. 

För Egypten avgörs motståndare ikväll - och mycket talar för Elfenbenskusten - men det står redan klart att matchen åtminstone kommer att spelas den 26 januari - också med avspark 17.00. 

Liverpool spelar i helgen mot Crystal Palace innan det är ett kort vinteruppehåll för samtliga lag. Nästa tävlingsmatch spelas i FA Cupen den 6 februari, samma dag som finalen i Afrikanska Mästerskapen spelas. 

Första Premier League-matchen därefter är mot Leicester den 10 februari. Skulle någon av spelarna gå hela vägen till final kan det därmed vara osäkert om de är spelklara för den matchen. 


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer