– Blir nog en helt annan typ av match

Bild till nyheten – Blir nog en helt annan typ av match
Caoimhin Kelleher tror att returen mot Arsenal kommer att se annorlunda ut jämfört med den mållösa matchen på Anfield.

Caoimhin Kelleher har under en längre tid varit den målvakt som fått ansvaret mellan stolparna när Liverpool spelar Ligacupfotboll. I den första semifinalen fick han dock lämna plats för Alisson som gjorde debut i turneringen.

När Pep Lijnders mötte pressen inför torsdagens returmöte ville han inte avslöja vem av målvakterna som kommer att starta. Kelleher är redo om han får chansen.

– Jag förbereder mig som att jag ska spela, men jag vet inte säkert ännu, säger han till Liverpoolfc.com.

– Jag hade ett litet snack med managern (inför första matchen) och han förklarade att Alisson hade varit borta ett tag med Covid och att han behövde matchen för att få tillbaka rytmen. Jag förstod det fullt ut.

I intervjun fick den unge målvakten frågan om det blir den största match han spelat om det blir han som startar.

– Det är möjligt. Det är en stor match, min första semifinal och det finns allt att spela om i returen. Förhoppningsvis kan vi gå vinnande ur den.

The Reds stod för en undermålig insats i den första matchen mot Arsenal som slutade 0-0, detta trots att Granit Xhaka blev utvisad tidigt. De kommer dock till returen stärkta av en 3-0-seger mot Brentford i Premier League.

– Ja, det ger oss lite självförtroende men jag tycker att vi hade självförtroende även efter torsdagens match. Jag vet att vi hade lite problem med att bryta ned dem, men det är tufft att spela mot tio man i ett lågt försvar. Vi är fulla av självförtroende. Vi fick med oss ett bra resultat mot Brentford så nu är vi redo att ge allt för en ny seger.

– Jag tror att det kommer att bli en helt annan typ av match nu. De hade 10 man i ungefär 70 minuter, så jag tror att den här matchen blir helt annorlunda. Båda lagen kommer att gå för segern istället för att ett lag bara försvarar. Det kommer att bli mer öppet och offensivt tror jag.

Bortamålsregeln gäller inte i turneringen så skulle det vara oavgjort efter 90 minuter väntar förlängning och om det inte räcker för att skilja lagen åt blir det straffar. Kelleher känner sig självsäker inför en eventuell straffläggning.

– Ja, som jag sagt tidigare, det är ingen press på mig. Om jag inte gör en räddning så är det så, men om det måste avgöras på det sättet så kommer jag att vara redo och göra mitt bästa.

En seger skulle innebära en cupfinal mot Chelsea på Wembley.

– Det hade varit en stor ära att få representera Liverpool i en cupfinal. Vi är en match ifrån det, vi kommer att ge allt och förhoppningsvis räcker det. Det hade varit fint för klubben att nå Wembley.


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer