– Vi förbereder oss för spel

Bild till nyheten – Vi förbereder oss för spel
När Mikel Arteta mötte pressen inför torsdagens match mot Liverpool ville han inte dela med sig av några detaljer kring tillgängligheten på spelarna i truppen, men han konstaterade att de hoppas kunna genomföra matchen.

Under de senaste dagarna har det diskuterats mycket om Arsenal och vilka spelare som faktiskt är tillgängliga för spel. I helgen fick de sin match mot Tottenham framflyttad, detta trots att rapporter gjorde gällande att endast Martin Ödegaard hade testat positivt för Covid-19.

Istället var det avstängningar, skador och frånvarande till följd av de Afrikanska mästerskapen som gjorde att matchen inte spelades. Inför torsdagens match mot Liverpool spekuleras det nu i vilka som kan komma att komma till spel, men Mikel Arteta var inte särskilt frispråkig när han fick frågor om detta på sin presskonferens.

– Jag vill inte avslöja någonting, sa han om truppläget.

– Det finns problem som inte har lösts, men som ni nog kan förstå vill jag hålla dem för mig själv.

– Jag hopppas att det inte dyker upp någonting imorgon och att matchen då kan spelas. Det är vad vi förbereder oss för.

– Vi jobbar för att spelarna ska vara så redo som möjligt imorgon. 

Under presskonferensen uttryckte Arteta vid flertalet tillfällen en förhoppning om att matchen ska spelas som tänkt, men det faktum att han inte kunde ge någon detaljerad information gör att läget fortfarande är oklart. Arsenal har nyligen lånat ut spelare och gjort sig av med Sead Kolasinac, så skulle matchen bli framflyttad hade det inte varit helt okontroversiellt.

Källa: Thisisanfield.com.


3 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer