– En galen vecka

Bild till nyheten – En galen vecka
Kaide Gordon blev Liverpools näst yngste målskytt någonsin när han gjorde 1-1 i FA Cup-mötet med Shrewsbury förra helgen. I söndags fick han dessutom sin Premier League-debut och var nära att göra mål direkt. I en intervju med den officiella hemsidan reflekterar han över "en galen vecka" och suget på att få fler chanser.

– Det har verkligen varit galet. Jag var nog inte beredd på att det skulle bli så här mycket på så kort tid. Men jag har bara njutit, konstaterar Gordon när han får frågan hur de senaste dagarna varit. 

När bollen gick i nät mot Shrewsbury blev han Liverpools näst yngste målskytt någonsin och på läktaren satt familj och vänner och hejade på honom. 

– Det var lite tudelat när jag gjorde målet. Å ena sidan betydde det bara 1-1 men samtidigt var det mitt första mål. Så jag visste inte riktigt hur jag skulle fira. Men efteråt kunde jag fira målet tillsammans med mina vänner och min familj. 

– Efteråt haglade det in meddelanden som gratulerade mig. Det var väldigt speciellt. 

En vecka senare var Gordon nära att göra mål igen - denna gången i Premier League mot Brentford. 

– Jag vet nog inte vad jag hade gjort om den hade gått in, sa Gordon och skrattade i intervjun med LFC TV. 

– Jag bara såg att Minamino hade bollen och jag satte iväg i en löpning. Men tyvärr kunde jag inte sätta dit avslutet. 

Kaide Gordon berättar också om hur viktiga de mer rutinerade lagkamraterna varit i samband med att han själv getts fler chanser. 

– Mot Brentford så styrde både Robertson och Hendo mig hela tiden. De skrek om hur jag skulle röra mig, att jag bara skulle fokusera på att spela mitt spel och så vidare. Det betyder mycket att ha sånna spelare runt sig. 

En som också hyllade Gordon efter Premier League-debuten var Trent Alexander-Arnold. I ett inlägg på sociala medier skrev Trent att "Framtiden är ljus" som text till en bild på Gordon i Liverpool-tröjan. 

– Det betydde såklart jättemycket det med, konstaterar Gordon. 

– Trent är en spelare som själv kommit den långa vägen från akademin och är en etablerad spelare nu. Jag kommer bra överens med honom och det är såklart speciellt att han skriver så. 

Den spelare som dock inspirerat Gordon mest på planen är Mohamed Salah. Världsstjärnan och Gordon delar samma position och redan under sommarens försäsongsläger fick den då 16-årige Gordon se och lära av den allra bästa från nära håll. 

– Att få se och lära av världens bästa är helt oslagbart. Speciellt när vi spelar på samma position så är det perfekt att se hur han tränar varje dag. Inte bara på planen, men också med allt extraarbete han lägger ner. 

– Mo ställer alltid upp och visar hur jag kan träna på olika saker. Jag kan verkligen inte ha en bättre förebild än honom. 

När det kommer till målsättning framöver är svaret enkelt.

– Att spela regelbundet för Liverpool i Premier League. 


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer