​Vägrar ge upp hoppet om ligatiteln

Bild till nyheten ​Vägrar ge upp hoppet om ligatiteln
Diogo Jota tror att Liverpool kan ge Manchester City en kamp om Premier League-titeln ända in i slutet.

En period på tre matcher utan seger i Premier League för Liverpool gav Manchester City möjligheten att skapa sig ett betydande ledning i tabellen. I dagsläget leder Pep Guardiolas mannar ligan med elva poäng ned till andraplacerade Liverpool, men de sistnämnda har en match mindre spelad.

Inför Liverpools senaste match, 3-0-segern mot Brentford, gav Diogo Jota sin syn på titelstriden.

– För tillfället har City ett stort avstånd neråt, så är det. Det är upp till oss att försöka att minska det avståndet, sa portugisen i en intervju som publicerades i matchprogrammet.

Liverpool och Chelsea är de närmast jagande lagen, när de möttes i början av januari blev det delad poäng vilket var ett utmärkt resultat för Manchester Citys del.

– Vi spelade lika mot Chelsea i ligan och om Manchester City såg den matchen är de nog nöjda med resultatet. Att båda lagen tappade poäng passade dem bra, men vi måste fortsätta att jobba för att försöka minska luckan.

– Det kommer inte att bli lätt, men vi måste göra vårt bästa. Då har vi möjligheten att göra det spännande hela vägen, det är vad jag hoppas på.

Jota har en viktig roll att spela om The Reds ska ha någon möjlighet att närma sig det ljusblåa Manchester-laget. Sedan övergången från Wolverhampton har anfallaren gjort 39 ligamatcher och noterats för 19 mål. Oftast har han spelat i en central anfallsroll men mot exempelvis Brentford utgick han från vänsterkanten, en position han ofta spelade på i Wolves.

– Jag försöker alltid att göra det managern ber mig att göra. I Wolves spelade vi ibland med tre anfallare och då var jag ute på vänsterkanten eftersom vi hade en duktig central anfallare i Raul Jimenez.

– När vi spelade med två anfallare var jag den som var längst fram, så min roll beror mycket på vad managern vill.

– Jag försöker alltid att anpassa mig. Det är ett av mina största känneteckna. Jag tvingar ingen att anpassa sig efter mig, jag försöker anpassa mig när det behövs och gör mitt bästa.

– En del människor kanske säger att jag är en duktig falsk nia eller nia. Vissa gillar min spelstil, andra gör det inte. Men varje gång jag är på planen är mitt mål att hitta nätet och hjälpa laget att skapa målchanser. Det är vad jag alltid försöker att göra.

Källa: Liverpool.no

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer