​Medias reaktion: Titelstriden lever

Bild till nyheten ​Medias reaktion: Titelstriden lever
Engelsk press imponerades av Liverpool i 3-0-segern mot Brentford och en del journalister såg segern som ett tecken på att titelstriden ännu inte är över.
Neil Jones, Goal:

"Premier League har fortfarande ett titelrace, om än knappt. 24 timmar efter att Chelseas förhoppningar fick sig en rejäl törn på Etihad, höll The Reds sitt hopp vid liv med en mycket viktig 3-0-seger mot Brentford på Anfield."

"Plötsligt skingrades alla mörka moln och Merseysidehimlen lyser lite ljusare än för 48 timmar sedan. Klopp log och hans spelare likaså."

"De är tillbaka uppe på hästen för att fortsätta jakten."

Dominic King, Daily Mail:

"Det var kanske inte en eftermiddag där Pep Guardiola nervöst satt och tittade på mobilen för uppdateringar. Men när målen återigen började komma på Anfield när rytmen och energin återvände till Liverpools spel, särskilt i en dominant andra halvlek, lär Manchester Citys manager noterat att ingenting är avgjort i titelracet."

"Det är självklart höga odds på att Liverpool ska passera sina bittra rivaler men allt de kan göra är att fortsätta vinna för att vara i en position där de åtminstone kan ställa lite frågor till City."

"Liverpool tog hem segern efter tre obesvarade mål av tre oväntade målskyttar, precis vad Jürgen Klopp ville se för att laget skulle återfå lite självförtroende."

"Man ska inte underskatta hur mycket segern betydde för honom: tre fist-pumps framför the Kop vid slutsignalen visade hans glädje."

Chris Bascombe, Telegraph:

"Det verkar åtminstone som att kampen om andraplatsen i Premier League kommer att bli spännande mellan Liverpool och Chelsea."

"Det är trist för de neutrala åskådarna att Manchester City är bortom horisonten. Liverpool höll fast i den sista gnuttan av hopp genom segern mot Brentford och passerade Thomas Tuchels lag i tabellen."

"Det troligaste är nog att det bara har gjort processen att säkra en Champions League-plats lite mer komfortabel."

"Klopps firande framför the Kop efter slutsignalen signalerade dock att han fortfarande tror på att det finns en titel att vinna. Alla andra behöver fortfarande övertygas."

Tom Blow, Mirror:

Oxlade-Chamberlain är kapabel till att spela på vilken mittfältsplats som helst och till höger i anfallstrion, där han klev han in som ersättare till Salah mot Brentford."

"Engelsmannen hade problem att bidra med nödvändig speed för att bryta ned ett ihärdigt försvar, men han gjorde ett fint mål med en vacker språngnick."

"Just nu är det oklart hur hans framtid ser ut. Han har 18 månader kvar på sitt kontrakt och det är inte mycket som tyder på att han kommer att bli en regelbunden startspelare."

James Nalton, Thisisanfield:

"Det såg ut som att Alex Oxlade-Chamberlain var spelaren som skulle ersätta James Milner medan Curtis Jones skulle ta vänsterkantsplatsen istället för Takumi Minamino."

"Men istället klev Diogo Jota ut till vänster med Oxlade-Chamberlain till höger och Jones på mittfältet. I teorin adderade detta mer speed och direkthet i två områden på planen och detta visade sig stämma när Oxlade-Chamberlain kastade sig fram för att möta ett inlägg signerat Andy Robertson för matchens andra mål."

"När matchen var slut hade de formerat tre olika anfallstrios med tanke på bytena och det råder inga tvivel om att det kommer att fortsätta att ändras under de kommande veckorna, särskilt om Oxlade-Chamberlains fotskada håller honom borta från spel."

Källa: Thisisanfield.com

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer