​– Vi kan inte tänka på Man City

Bild till nyheten ​– Vi kan inte tänka på Man City
Liverpool tog sig upp på en andraplats i Premier League efter segern mot Brentford men avståndet till ledarna Manchester City är dock fortsatt stort. Andy Robertson menar att det är fullt fokus på det egna lagets prestationer som gäller.

Efter spel i både FA- och Ligacupen var det igår återigen Premier League-fotboll som stod på schemat för Liverpools del. Brentford gästade Anfield och det hela slutade med en planenlig och säker seger för hemmalaget.

Andy Robertson är nöjd över hur The Reds tog sig an matchen.

– Vi mötte ett lag som är riktigt duktiga defensivt med tre stora mittbackar, ett kompakt mittfält och två riktigt duktiga anfallare. Vi visste att det skulle bli tufft, att vi skulle behöva vara tålmodiga i jakten på ett genombrott, säger vänsterbacken till Liverpoolfc.com.

– Det var en frustrerande kväll i torsdags, det kände nog alla. Man kunde känna att supportrarna ville ha det där första målet för att kunna slappna av lite, men vi höll oss till det vi tränat på och som tur är fick vi in en boll precis innan paus. Därefter gjorde vi en riktigt bra andra halvlek.

– Vi började bra i matchen och i det stora hela var det en bra insats. Det såg nog ut som att de skapade några bra chanser men många var i offsidelägen där linjemannen dröjde med flaggan, det kan nog ha gett dem lite extra självförtroende när det egentligen inte ska göra det.

– Supportrarna kanske blev lite frustrerade, men vi höll fast vid en högt stående backlinje och deras anfallare gick ofta offside, vilket var planen. Vi gjorde det riktigt bra, vi höll nollan och gjorde tre fina mål. Nu gäller det att fortsätta. Vi har en uppförsbacke framför oss under resterande del av säsongen så vi måste bara ta det match för match och se hur det slutar.

Robertson gläds med lagkamraten Takumi Minamino som fick fira sin födelsedag med ett mål när han kom in från bänken.

– Det var ett fint sätt att fira sin födelsedag på. Det har nog sagts en hel del om Takis målchans i torsdags, han vet att han borde ha gjort mål, självklart skulle han ha gjort det. Men som anfallare är det viktigt att studsa tillbaka efter missade chanser, vilket han gjorde.

– Det var nog ett av de lättare mål han gjort men det var riktigt bra gjort av Bobby i pressen. Sedan kunde Taki bara slå i den. Jag är glad för hans skull på födelsedagen men också för att han får lite mer speltid nu. Att göra mål som anfallare är den bästa känslan som finns så han borde få stärkt självförtroende.

Segern tog Liverpool upp på en andraplats i Premier League. Till förstaplatsen är det dock 11 poäng, men The Reds har en match mindre spelad än ledande Manchester City.

– Vi kan inte fokusera på Man City, konstaterar Robertson.

– Man City är ett av de bästa lagen i Premier Leagues historia och det har de verkligen visat under de senaste sex-sju veckorna, de har tagit segrar med 1-0, 2-1 och gjort tillräckligt för att ta poängen. Det är så man vinner titlar. Vi har nog haft lite problem på den fronten på slutet när vi tappat ledningar och liknande.

– Allt vi kan göra är dock att fokusera på oss själva och på varje enskild match. Om de tappar fart måste vi vara redo att minska avståndet.

– Det är ett stort avstånd. Jag tror att det är 11 poäng med en match mindre spelad för oss. Vi hade hellre haft poängen i hamn men förhoppningsvis kan vi vinna, då är det åtta poäng. Vi får se. De är ett fantastiskt lag, de kan vinna varje match, det är vi medvetna om.

– Under de två säsongerna där vi gick en jämn fight om titeln handlade det bara om att vinna och vinna, båda lagen gjorde det. Vi måste göra det nu. Vi måste hoppas att de tappar lite. Men vi måste fokusera på oss själva. Vi har haft en lite sämre period med några oavgjorda matcher och förlusten mot Leicester. Det var viktigt att ta tre poäng igen och komma tillbaka på vinnarspåret. Nu gäller det bara att fortsätta plocka trepoängare.

Nästa utmaning för Liverpools del är returmatchen mot Arsenal i Ligacupens semifinal. Matchen spelas på torsdag och efter första mötet är ställningen 0-0.

– Det var en frustrerande kväll för oss. Jag tror att Arsenals supportrar var betydligt gladare än våra supportrar den kvällen. Det kändes nog som att de hade lämnat med en ledning, säger Robertson.

– Men det står 0-0, det är helt jämnt. Vi vet att vi kan spela så mycket bättre. Det röda kortet förändrade matchen och de började spela för 0-0. Det kan de inte göra på torsdag, de måste vinna för att gå vidare. Båda lagen behöver göra mål för att ta sig vidare.

– Vi vill gå till final, sjävklart vill vi det. Vi vill vinna titlar för den här klubben och detta är nästa chans för oss. Vi ska ge allt, förhoppningsvis tar vi med oss ett stärkt självförtroende i offensiven så vi kan skapa problem för Arsenal, vi vet att vi är kapabla till det.

– Men vi måste också vara bra defensivt, som vi var mot Brentford, jag tycker att vi stoppade dem på ett bra sätt. Vi måste göra samma sak på torsdag om vi vill nå Wembley

    Stöd våra sponsorer