Quantcast

Nästa match (Ligacupen)

Arsenal klubbmärke Arsenal (B)

torsdag 20 jan 20:45

– Mycket som inte var tillräckligt bra

Bild till nyheten

När Jürgen Klopp mötte pressen efter 0-0-matchen mot Arsenal konstaterade han att de helt enkelt inte var bra nog för att få med sig ett bättre resultat denna gång. Han påpekade samtidigt att det bara är halvtid i dubbelmötet.

Liverpool lyckades inte spräcka nollan mot ett Arsenal som fick Granit Xhaka utvisad i den 24:e minuten och därmed fick The Reds nöjda sig med ett oavgjort resultat i den första av två matcher i Ligacupens semifinal.

Detta hade Jürgen Klopp att säga på sin presskonferens efter matchen.

Om resultatet och insatsen:

– Först och främst, sådana här saker kan hända. Vår situation, jag har sagt det förr, det är ingen ursäkt, men av förklarliga skäl behövde vi göra förändringar i vår startelva idag. Jag gillade verkligen hur vi inledde matchen, jag såg allt jag ville se. Vi var energiska, direkta och genomförde spelvändningar i rätt lägen. 

– Vi inledde matchen som vi ville göra det och sedan kom det röda kortet vilket innebar att vi spelade mot ett lågt stående försvarsblock. Mot ett lågt stående försvar är det svårt även när man är finstämda vilket vi inte är just nu. Utöver det så fattade vi felaktiga beslut, vi stressade för mycket, det kändes som att vi var pressade. 

– Man kommer till matchen med en känsla av att man vill vinna och på en sekund förändras det till att man har någonting att förlora. Det var vad jag såg i första halvlek, sedan försökte vi förändra lite i andra. Curtis kom in på kanten och var väldigt aktiv, han försökte skapa problem för försvaret som de inte haft innan. Jag tyckte det fungerade ganska bra, sedan försökte vi göra samma sak med Neco på andra kanten. 

– Men vi lyckades inte skapa tillräckligt mycket med tanke på att de hade tio man, det är uppenbart. Men det är ett dubbelmöte, det är halvtid, 0-0, även om Arsenal kanske har en bättre känsla just nu så känner vi inte att det är över så vi kommer att ge allt nästa torsdag.

Om hur han tror returen kommer se ut:

– Jag har ingen aning om vad Arsenal kommer att göra när vi möter dem igen, vi får se. Jag tänker inte på det just nu, jag tänker på Brentford, så från och med måndag kan du fråga mig sådana här saker. Vi kan spela bättre och vi vet att vi måste spela bättre, vilket vi kommer att göra, vi kommer att jobba hårt. Det fanns mycket som jag gillade, men i slutändan var det inte bra nog.

Om Liverpool försökte för mycket i jakt på segern efter det röda kortet:

– I perioder så var det så. Efter det röda kortet ja, Som jag sa, det kändes som att vi var pressade, det hade vi inte behövt vara men vi är människor. Det är svårt,  om vi hade haft en perfekt och samspelt formation med välstämda passningsmönster hade det fortfarande varit svårt, men det hade varit lättare. Vi behövde göra det med en ganska ny startelva. Så är det. Vi var inte tillräckligt kreativa. Det var mycket som vi gjorde som inte var tillräckligt bra. Men återigen, det är bara halvtid, 0-0, låt oss gå för det.

Om att vara utan Salah och Mané:

– Säg ett lag i världen som inte skulle sakna Sadio Mané, Mo Salah och Naby Keita! Vi har vetat i flera år att sådant här kan hända. Kunde vi har varit bättre förberedda? Jag tror inte det med tanke på allt som hänt. 

– Jag gillar inte när journalister ställer frågor om vad våra supportrar oroar sig för, jag förstår det inte. Står du så nära supportrarna så att du kan ställa frågor som denna eller om oro över kontraktssituationer? Det har ingenting med matchen ikväll att göra. Ikväll hade vi ett fotbollsproblem och det här laget kan lösa det problemet, helt klart. 

– Vi ska inte glömma heller att vi mötte ett lag som gav allt, det var en passionerad insats av Arsenal. Det var därför det blev 0-0. Vi måste acceptera det och gå vidare.

Källa: Liverpoolfc.com.

Bannerbild