Matip tillbaka i lagträning

Bild till nyheten Matip tillbaka i lagträning
Peter Krawietz kunde inte ge någon detaljerad information kring vilka spelare som är tillgängliga för spel för tillfället, men han kunde meddela att Joel Matip är tillbaka i träning.

Liverpools förberedelser inför söndagens FA-cupmatch mot Shrewsbury har varit allt annat än rutinmässiga. De tvingades stänga ned träningsanläggningen i 48 timmar på grund av en större mängd Covid-fall i truppen och Peter Krawietz har sedan anläggningen öppnades upp igen lett laget i Jürgen Klopp och Pep Lijnders frånvaro.

Under veckan kom rapporter om att färre än tio A-lagsspelare var tillgängliga. När Krawietz idag mötte pressen fick han frågor om vilka som är tillgängliga, men han kunde inte ge några klara besked.

– Jag kan inte säga några exakta siffror (på hur många som är tillgängliga). Men situationen är som den är inför matchen, vi har en trupp och vi kan spela, vi ska försöka att vinna.

– Vi har haft en tuff situation med skador, sjukdomar, Covid-fall, men det är någonting vi måste hantera. Vi måste invänta dagens resultat också, spelarna har inte kommit hit ännu, så det är därför jag inte kan säga exakt hur det ser ut.

Det råder alltså fortsatt osäkerhet kring vilka spelare som kommer att kunna spela mot Shrewsbury. Krawietz fick också en fråga om trion Alisson, Roberto Firmino och Joel Matips status då de suttit i isolering i minst sju dagar, vilket är lägsta kravet efter att ha testat positivt. Han kom med ett konkret besked, men bara om Matip.

– Joel Matip började träna med laget igår. Vi får se om han är redo eller inte, sa Krawietz.

Av hans svar att döma verkar alltså varken Alisson eller Firmino ha fått börja träna med laget ännu, vilket kan innebära att de ännu inte testat negativt. 


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer