Lutar åt spel mot Shrewsbury

Bild till nyheten Lutar åt spel mot Shrewsbury
Ligacupmatchen mot Arsenal har blivit framflyttad, men det lutar åt att söndagens FA-cupmatch mot Shrewsbury kommer att spelas.

Liverpools coronaproblematik i truppen gjorde att det första av två möten i Ligacupsemifinalen mot Arsenal flyttades fram. 

Redan på söndag har Liverpool match i FA-cupen och The Athletics James Pearce har skrivit om varför den troligtvis kommer att spelas.

Pearce konstaterar att Ligacupen och FA-cupen har olika regelverk. I FA-cupsammanhang har det engelska fotbollsförbundet insisterat att matcherna ska spelas, även om det krävs att något av lagen ställer upp med akademispelare.

Liverpool har förberett sig för ett sådant scenario genom att flytta fram U18-lagets match mot Burnley så att spelarna istället ska kunna förbereda sig för spel med A-laget på söndag.

FA-cupens regler är tydliga, om ett lag har 14 tillgängliga spelare, inklusive registrerade juniorer, så är förväntningen att matchen ska spelas.

Att Ligacupmatchen kunde flyttas fram beror på att reglerna i den cupen är att ett lag som inte får ihop 14 spelare som är registrerade för spel i Premier League, kan få en match framflyttad så länge den kan spelas innan kommande runda i cupen. Då det rör sig om semifinal så behövde den framflyttade matchen kunna spelas innan finalen i slutet av februari, vilket gjorde det relativt simpelt att hitta ett nytt datum för den framflyttade matchen.

Det nya datumet för matchen på Emirates Stadium är 20 januari. Matchen på Anfield ska spelas 13 januari.

Källa: Liverpool.no


8 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer