– Virgil är tillbaka på sin högstanivå

Bild till nyheten – Virgil är tillbaka på sin högstanivå
Jürgen Klopp har pratat om Virgil van Dijks form sedan comebacken från knäskadan och om vad köpet av mittbacken för fyra år sedan har betytt för klubben.

För fyra år sedan kommunicerade Liverpool att de kommit överens med Southampton om en värvning av Virgil van Dijk som anslöt under januaritransferfönstret. 

Mittbackens tid i klubben har varit en framgångssaga. Han har tagit plats på tronen som världens bästa mittback och har under sina 149 framträdanden i den röda tröjan bidragit till titlar i Champions League, Premier League, Supercupen och VM för klubblag. 

Förra säsongen blev en tung sådan för nederländaren då han skadade knät i bortaderbyt mot Everton. Efter en lång rehabilitering kunde han göra comeback under sommarens försäsong. Inför den stundande matchen mot Leicester fick Jürgen Klopp en fråga om hur han ser på Van Dijks prestationer sedan återkomsten och hans fyra år i klubben.

– Det har gått riktigt, riktigt bra, förhoppningsvis fortsätter det så, svarade tysken enligt Liverpoolfc.com.

– Rehabiliteringen gick riktigt bra så han kom tillbaka i fin form. Han behövde lite rytm och det var väldigt viktigt att han fick den rytmen. Nu är han tillbaka på sin högstanivå, helt klart, vilket hjälper oss väldigt mycket. Något som hjälper honom är att vi har alternativ runtikring honom, vi behöver inte pressa honom i stunder där hans kropp ger signaler om att han måste kliva åt sidan en stund, det är väldigt hjälpsamt och det är anledningen till att situationen är väldigt bra.

– Virgils ankomst var en stor dag i vår historia och det är ett bra exempel på hur vinterövergångar fungerar.

– Jag tror att en sådan övergång endast fungerar när man önskade att värva spelaren sommaren dessförinnan eller att man ville värva denne sommaren därefter. Så var situationen för oss, vi ville värva Virg under sommaren, av vissa anledningar kunde vi inte genomföra värvningen, men vi försökte igen under vintern och kunde få igenom den.

– Det var en viktig dag som förändrade mycket för oss tack vare kombinationen som vi då hade med Joel Dejan och Joey. Vi kunde försvara på ett lite annorlunda sätt, vi kunde göra planen mindre för motståndarna. Det var ganska hjälpsamt för oss och därför är vi mycket glada.

– Var det fyra år sedan idag? Skål för det då!


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer