– Känns väldigt bra så här långt

Bild till nyheten – Känns väldigt bra så här långt
Alisson Becker ser positivt på lagets prestationer under första halvan av säsongen 2021/22, men konstaterar samtidigt att det finns utrymme för förbättring.

Liverpool firade jul som tabelltvåa i Premier League och med vetskapen om att de tagit sig vidare till åttondelsfinal i Champions League samt att de har spel i båda de inhemska cuperna att vänta efter årsskiftet. I Ligacupen är det semifinalspel mot Arsenal som gäller och i FA-cupens tredje runda väntar en hemmamatch mot Shrewsbury Town.

Alisson ger i en intervju med Liverpoolfc.com sin syn på säsongen så här långt.

– Det känns jättebra. Jag tycker att vi gör ett bra jobb, vi presterar bra som lag, säger målvakten.

– Det här är en väldigt intensiv period av säsongen och det är verkligen en utmaning mentalt. Det är tufft fysiskt också, men jag tycker att vi hanterat det bra sett till resultaten. Men vi har fortfarande mycket vi kan förbättra under säsongens gång, men jag är nöjd med vad vi har gjort så här långt.

– Det är intensivt nu och alla vet hur viktig period det är för resten av säsongen. Kan man fortsätta att prestera i match efter match? Kan man vinna de här matcherna även om det är kort vila mellan dem? Det är viktigt för oss om man ser till tabellen, men vi kan inte ändra vårt fokus, vi måste fokusera på nästa utmaning, ta det match för match.

I lagets senaste match, mot Leicester i Ligacupen, fick Alisson vila. Caoimhin Kelleher spelade och 19-årige brassen Marcelo Pitaluga fick ta plats på bänken. Alisson är imponerad av sin landsmans utveckling.

– Ja, Marcelo har väldigt mycket talang. Jag såg honom lite grann i Brasilien, men jag har lärt mig mycket mer om honom som målvakt och person här.

– Han är en speciell grabb, han är exalterad över att få vara i Liverpool. Han har kommit in bra och gör det riktigt bra på träning. Han tränar väldigt hårt och är mycket målmedveten. Han gillar att lära sig.

– Det är kul att jobba tillsammans med honom, inte bara för att han är brasilianare utan även för att han är en så stor talang och en så bra person.


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer