– Glädjerus i hela kroppen!

Bild till nyheten – Glädjerus i hela kroppen!
Caoimhin Kelleher blev straffhjälte mot Leicester. Efter slutsignalen hade han svårt att sätta ord på känslorna.

Den unge målvakten Caoimhin Kelleher räddade två straffar i straffläggningen mot Leicester och spelade därmed en viktig roll i Liverpools avancemang till semifinal i Ligacupen.

– Det är ett glädjerus i hela kroppen, säger han till Liverpoolfc.com om känslan efter en straffräddning inför Anfieldpubliken.

– Jag vet inte riktigt vad det är som händer, men att höra publiken efter en räddning, det känns helt fantastiskt. 

Det såg inte lovande ut i paus för The Reds när de vandrade till omklädningsrummet i underläge 3-1.

– Ja, vi hade ingen bra start och låg under i paus, men vi kände oss ganska självsäkra ändå eftersom att de mål vi släppte in mest handlade om våra egna misstag, att vi slarvade bort bollen. Managern sa till oss i halvtid att: "Gör ni nästa mål kommer publiken komma igång och då kan allt hända." Så vi trodde på det hela tiden och det gav resultat.

– Att några av de mer rutinerade spelarna kom in efter pausen hjälpte oss att få lite mer kontroll på matchen. I stora delar av den andra halvleken parkerade vi på deras planhalva, så de rutinerade spelarna hjälpte oss verkligen.

Det är inte första gången detta Liverpoollag lyckas vända svåra utgångslägen till seger. 

– Som alltid så visade vi att vi inte ger upp, vi fortsatte att kämpa in i det sista och som ni såg gjorde vi mål i slutet just på grund av att vi aldrig slutade tro på oss själva samtidigt som publiken manade på oss.

Kvitteringen kom efter en mycket fin aktion av Takumi Minamino som tog ned bollen på bröstet på liten yta och avlossade ett välplacerat skott i de nedre nätmaskorna.

– Även när han hade fått ned bollen hade han mycket var att göra, men det var ett riktigt fint avslut, säger Kelleher.

– Jag förväntade mig att han skulle göra mål, som jag alltid gör, men att han var så lugn trots att det troligtvis var matchens sista chans var helt briljant.

Målvakten fick en fråga om hur hans tankegångar går under en straffläggning.

– Jag försöker njuta av stunden. Det är inte så mycket press på en, om man inte räddar så är det var det är, så jag njuter av möjligheten att göra en räddning.

Han berömmer målvaktstränarna för den information de samlar på sig gällande motståndarlagets straffskyttar.

– Ja, mycket är tack vare dem. De gör så mycket research och analyser när det kommer till straffar. De ska ha mycket beröm, John (Achterberg) och Jack (Robinson).

– Nu är vi i semifinal och har två nya matcher framför oss. Förhoppningsvis kan vi nå finalen, avslutar Kelleher.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer