Regeländring kan ge snabbare comeback

Bild till nyheten Regeländring kan ge snabbare comeback
Nya Covid-regler för isolering innebär att de Liverpoolspelare som testat positivt kan komma att vara tillgängliga under delar av det fullspäckade julschemat.

Den brittiska regeringen har kommit med nya riktlinjer för isolering efter positivt Covid-test. Detta kan vara en stor boost för Liverpool som för tillfället har fyra spelare, Virgil van Dijk, Fabinho, Curtis Jones och Thiago, otillgängliga.

Tidigare riktlinjer innebar en isolering på tio dagar efter ett positivt test, men nu har den perioden kortats ner till sju dagar så länge de smittade inte visar några symtom och kan visa upp ett negativt test på den sjätte eller sjunde dagen.

Om Liverpools drabbade spelare uppfyller de kriterierna kan de komma att vara tillgängliga för spel under den hektiska julperioden. 

Van Dijk, Fabinho och Jones ska ha testat positivt 16 december och med en isoleringstid på sju dagar kommer de kunna spela redan på Boxing Day när Leeds gästar Anfield, men med tanke på att Pep Lijnders igår slog fast att klubben inte kommer stressa tillbaka spelarna är enligt lokaltidningen Echo bortamatchen mot Leicester City 28 december ett troligare comebackdatum. 

Thiago testade positivt 18 december, hans isolering kan då avslutas på Boxing Day, vilket ger honom en hel vecka till förberedelser inför matchen mot Chelsea 2 januari.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer