Bekräftat: PL fortsätter över jul

Bild till nyheten Bekräftat: PL fortsätter över jul
Premier League bekräftar att klubbarnas gemensamma önskan är att fortsätta att spela matcher över jul trots att flera klubbar har drabbats av coronasmitta i trupperna.

Premier League och dess klubbar hade idag ett möte för att diskutera huruvida de skulle ta en paus från matchspel till följd av att många klubbar sliter med coronasmitta. I helgen ställdes hela sex av tio matcher in.

The Athletic rapporterar att en del klubbar, varav Liverpool var en av dessa, var för förslaget att flytta en omgång, men de möttes av motargument som att det var för komplext och riskfyllt.

Att pausa säsongen helt och hållet diskuterades också, men ingen klubb ska ha varit för det förslaget. Enligt sajten var en majoritet av klubbarna för att fortsätta spela på som vanligt, vilket gör det troligt att så blir fallet. För Liverpools del innebär det matcher 22 december (Leicester i Ligacupen), 26 december (Leeds i ligan) och 28 december (Leicester i ligan), en tuff utmaning med tanke på att truppen har drabbats av coronasmitta på nyckelspelare.

Det genomfördes ingen omröstning på dagens möte och i slutändan är det upp till Premier League att fatta beslut om hur de ska agera.

Premier League bekräftar

Premier League har nu publicerat ett pressmeddelande där de bekräftar att de kommer fortsätta att spela matcher.

"Det bekräftades idag på ett möte med Premier League-klubbarna att den gemensamma önskan -trots att en del klubbar upplever problem med Covid-19-smitta och problem som följer av det - är att fortsätta att spela matcher i de fall det går att göra det säkert."

"Hälsan hos alla involverade parter är vår prioritet och ligan kommer fortsätta att följa utvecklingen och de allmänna hälsoråden och därefter agera varsamt."

Ligan meddelade också att de kommer börja publicera uppdateringar gällande hur många som vaccinerat sig bland spelarna.

"I dagsläget är 92 procent av spelarna och stabmedlemmarna vaccinerade med en, två eller tre doser. 84 procent av spelarna har inlett vaccinationsresan."

"Inga specifika detaljer gällande klubbar eller individer kommer att publiceras, men andelen vaccinerade spelare kommer kommuniceras i slutet av varje månad med start i januari."

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer