​"Domarna ej på samma nivå som spelarna"

Bild till nyheten ​"Domarna ej på samma nivå som spelarna"
Brittisk press var kraftigt kritisk mot domarinsatsen i matchen mellan Liverpool och Tottenham.
Jason Burt, Telegraph:

"Det här var en otrolig match: säsongens bästa. Utan tvekan. Slå in den och ge den till en skeptiker som menar att Premier League inte är den roligaste, mest spännande, mest kaotiska och ja, mest kontroversiella ligan i världen. Enda klagomålet? Domarna är inte på samma höga nivå som fotbollen spelas på."

"Det bjöds på mål, chanser, missar, räddningar, ett rött kort och ett som konstigt nog inte delades ut, straffar som borde ha delats ut, inkonsekvens och intensitet och när slutvisslan ljöd var det oavgjort."

"Sex matcher sköts upp denna helg men all spänning som uteblev i de matcherna hittades här. Det här var heavy metal-fotboll i högsta decibel."

Jamie Braidwood, Independent:

"Mitt i den kaotiska kryssmatchen mellan Tottenham och Liverpool kunde man uttyda två tecken på normaliteten, ett åt vardera håll. Ett var comebacken av Harry Kane och Heung-Min Sons partnerskap, de vaknade till liv för första gången under Antonio Conte. Det andra var kombinationen mellan Liverpools ytterbackar Trent Alexander-Arnold och Andy Robertson."

"Båda dessa duos spelade viktiga roller i en fantastisk, galen match - kanske den bästa för säsongen."

Matt Barlow, Daily Mail:

"Liverpool imponerade. De var fulla av energi och vilja trots det fullspäckade spelschemat och några nyckelspelare som inte var tillgängliga. Båda lagen ska ha beröm för att de bjöd på en så spännande match under en helg där flera matcher förstördes på grund av positiva Covid-tester."

"Den innehöll mål, fantastiska räddningar, osannolika missar och kommandot svängde fram och tillbaka."

"Båda lagen kunde ha vunnit. Antonio Conte kommer gräma sig över de chanser som Kane, Son och Dele Alli missade. Jürgen Klopp, som fick gult kort i första halvlek, kommer känna att hans lag jobbade hårdast och hamnade på fel ända av några domslut."

"Men, en poäng vardera är nog rättvist. Spurs är någonting helt annat under Conte och Klopps fina facit mot dem håller i sig. Tysken har endast förlorat en gång mot dem på 15 matcher."

Ian Doyle, Liverpool Echo:

"Debatten om huruvida Robertson borde ha blivit utvisad eller inte hade inte varit lika hetsk om Kane redan hade fått besked om att lämna planen."

"Men Tottenham-spelaren hade, smått osannolikt, fått vara kvar."

"Lägg till det smått oförklarliga beslutet att inte blåsa straff i första halvlek när Diogo Jota tacklades i ryggen när han skulle avsluta, då är det inte konstigt att gästerna kände en gnutta orättvisa efter matchen. Jürgen Klopp blev varnad efter att ha skällt en gång för mycket mot Tierney."

Thisisanfield:

"VAR-domaren verkade ha tagit en ledig dag, ända fram till stunden då de rekommenderade Paul Tierney att titta en extra gång på Robertsons tackling."

"Två tidigare incidenter tittades inte på trots att de borde ha gjorts, det hade förändrat matchen till Liverpools fördel."

"Harry Kane hoppade in högt och i hög fart mot Robertson, själva definitionen av att riskera säkerheten hos en motståndare. Vänsterbacken lyckades precis få upp foten i luften så att han undvek en allvarlig skada."

"Domaren visade det gula kortet. VAR borde ha ändrat till rött, men icke. Englands lagkapten kom undan."

"Sedan blev Diogo Jota sänkt av Emerson Royal när han gjorde sig redo att avsluta. Domaren viftade bort det och VAR hade ingenting att tillägga."

Neil Jones, Goal:

"De (Liverpool) avslutade matchen med tio man, Robertson hade blivit utvisad efter att ha sparkat mot Emerson Royal bara åtta minuter efter att ha gett sitt lag ledningen med 2-1. De kommer dock fundera över hur Harry Kane undslapp samma bestraffning för en tackling på Robertson i första halvlek."

"Privilegier som Englands lagkapten, kanske?"

David Hytner, The Guardian:

"Poängen känns nog bättre för Spurs, även om de spelade mot tio man på slutet. Det var ändå ett bevis på att Antonio Conte håller på att bygga upp någonting i norra London."

"Managern förblir obesegrad i ligan, de har tagit 11 poäng och efter två veckor med Covidproblem var detta imponerande."

"Liverpool hade sett ligaledarna Manchester City vinna mot Newcastle och nu är de tre poäng före. De är nog irriterade över mycket, särskilt Tierney, men det är inget dåligt kryss, särskilt inte med tanke på att Klopp saknade hela sitt ordinarie mittfält."

Källa: Thisisanfield.com.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer