Senaste nytt inför Spurs

Bild till nyheten Senaste nytt inför Spurs
Mycket av Jürgen Klopps presskonferens inför Tottenham handlade om coronaläget i Premier League. Här kan du se den i sin helhet samt ta del av en textad sammanfattning.

Detta hade Jürgen Klopp att säga:

Om coronaläget:

– Vi får se, de mår bra. Just nu har inga fler testat positivt, men spelarna kommer hit lite senare så vi får se.

Om de inställda matcherna:

– Jag vet inte, vi har ett tufft schema med torsdag och söndag, vi har ingen information om Tottenham, om de har tränat eller hur det ser ut, jag har ingen aning. Det är svårt att få informationen. 

– När de inställda matcherna ska spelas vet jag inte. Vi tycker inte att vi inte ska spela på söndag. Men det säger jag nu, om vi får sju-åtta spelare positiva innan så kan vi inte spela. Men som det ser ut nu vill vi spela.

Om förberedelserna inför Spurs:

– Jag har ingen aning vad jag ska förvänta mig. Efter den här presskonferensen har vi analysmöte, de kommer använda gamla matcher såklart (eftersom Spurs inte spelat på länge). Vi får se vad vi kan få ut av det, vi har ingen information. Men det är svårt för dem också, de har inte spelat på två veckor och ska plötsligt spela igen.

– Jag tycker bara att mer transparens hade varit hjälpsamt. Vi vet just nu att tre spelare troligtvis inte är tillgängliga, om det visar sig vara felaktiga positiva resultat, då kommer vi att berätta det, då vet alla att de är tillgängliga.

Om Alexander-Arnold:

Journalisten frågade vad Klopp uppskattat mest med högerbacken denna säsong.

– Wow. Du borde ha skickat in den här frågan innan så jag hade haft mer tid att tänka! Jag skulle nog säga hans prestationer i det stora hela. Han har tagit nästa kliv i sin utveckling. Vi har anpassat vårt spel efter hans kvaliteter och han använder sina kvaliteter i våra olika system.

– Han har blivit mer erfaren och har mer självförtroende, så han har fått en lite ny roll i vårt system. Men i defensiven är han högerback. 

– Han är fortfarande ung, han gjorde inte sin bästa match igår, det var ett av hans bästa mål, men inte hans bästa match. Det är en tuff period just nu. Men han var involverad i två avgörande situationer med tacklingen på Fraser och målet. Så även när det inte stämmer fullt ut kan man vara avgörande, vilket han var.

Om Oxlade-Chamberlain:

– Han har varit bra. Jag tror att det är den bästa versionen av Ox sedan jag kom hit. Jag vet att han varit mer extraordinär tidigare, han har gjort fantastiska mål mot City och så, men det är en ny sida av honom som han visat. 

– Jag är väldigt nöjd med hur han spelar för tillfället.

Om varför han är så öppen med covidläget i truppen:

– Vi har ingenting att dölja. Det viktigaste är att alla mår bra. Om någon är sjuk och ni frågar om det på presskonferensen då säger jag att denne är sjuk. Om någon har en bruten tå och jag får frågan så säger jag det om jag vet att det är så.

– Jag tycker bara man kan säga som det är och ta det därifrån.

– Jag vet att anti-vaxxare kommer säga att Klopp sa ju att de var vaccinerade och nu är de smittade, ja, och? Det är precis vad alla har sagt innan, det är inget hundraprocentigt skydd mot att smittas, men man kan hantera smittan på ett bättre sätt, därför vaccinet viktigt.

Om att pausa ligan:

– Jag är inte emot att pausa ligan, men jag ser inte någon klockren fördel med att göra det. Det finns olika nivåer mellan att fortsätta och pausa ligan. Att pausa ligan nu, i en eller två veckor, det handlar om fem eller sex matcher, när ska de spelas? Om vi kan bestämma över situationen, när ska vi spela matcherna? 

– Det andra är att vi bara fortsätter att spela, men det är svårt. Nu har vi mindre trupper eftersom spelare ser ut att bli smittade, förhoppningsvis kan vi bryta spridningen, men som det ser ut nu så har vi mindre trupper, vi ska spela på söndag, sedan på onsdag i en turnering, FA-cupen, mot en motståndare, rätta mig om jag har fel, som inte har någon riktig rutin för att testa spelarna.

– Vaccinationsgraden är låg sägs det också, men vi får ingen information, det är bara fotboll och vi ska spela. Tre dagar senare ska vi spela igen och sedan har vi den fantastiska perioden med två matcher 26-28. 

– Med mindre trupper kan man inte spela med ett sådant schema. Kan man spela ungdomar? Ja. Men man kan inte spela var tredje dag. Det är redan tufft när vi är fulltaliga, men när vi inte är det blir det genast ännu tuffare.

– Det finns en del saker att prata om. Det kanske blir en ögonöppnare om att vi spelar för många matcher eftersom det inte finns något som helst utrymme för några förändringar av schemat. Vi kanske inser att vi kan göra det på ett annat sätt.

Mer om Alexander-Arnold:

Journalisten frågade om Klopp tror att Trent gärna vill göra fler mål.

– Ja, det är en del av sporten och han vill bli bättre. Men jag tror inte han vaknar på morgonen och tänker på hur han ska göra mål. Han måste utvecklas i det stora hela. Han är en världsklasspelare men det finns fortfarande många områden där han kan bli bättre.

– Jag har inte frågat honom, men jag kan tänka mig att han inspireras av Steven Gerrard som ganska ofta gjorde långskottsmål. När han vet att han själv har ett väldigt bra skott är det inget konstigt om han vill göra sådana mål.

Om Diogo Jota är underskattad:

– Diogo är en otrolig spelare. Om han är underskattad? Jag vet inte. Jag vet inte varför ni ställer sådana här frågor till mig, för spelarna är inte underskattade av mig. Diogo är fantastisk. Mo är fantastisk. Sadio spelar riktigt, riktigt bra just nu, han har bara haft lite otur i de avgörande lägena. Som igår, han kunde fått straff, stod på fötterna, sköt ett skott och Mo satte returen. Alla dessa spelare har en otroligt kvalitet. Diogo har utvecklat en killer-instinkt de senaste månaderna, han är på rätt plats i rätt tid.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer