– Inte så troligt att det stannar vid tre

Bild till nyheten – Inte så troligt att det stannar vid tre
Jürgen Klopp pratade en hel del om Covid-19 och de spelare som testat positivt för viruset när han mötte pressen efter 3-1-segern mot Newcastle.

Detta sa Jürgen Klopp på sin presskonferens:

Om att The Reds fick kriga för de tre poängen:

– Jag har inga problem med det, det är Premier League. Vår motståndare slåss för att stanna kvar i ligan, de gav allt, de tog ledningen också, det var ett bra recept för en tuff match. Men vi vann, helt rättvist.

Om Alexander-Arnolds drömträff:

– Det var den bästa långbollen vi slog idag! Det är ett helt galet mål. Hans skotteknik är på en annan nivå och det är kul att se. Att ha den positiva känslan och optimismen att avsluta i det där läget är vad som lägger grunden för sådana mål, det var riktigt bra gjort.

Om Coronaläget i truppen:

Virgil van Dijk, Fabinho och Curtis Jones testade positivt och missade matchen mot Newcastle. Klopp fick frågan om de kan lyckas stoppa spridningen.

– Vi hoppas det. Situationen är svår för oss, för hela världen, så är det. Vi vaknade upp imorse och hade tre positiva tester. Proceduren för oss i dagsläget är att vi testas innan vi går in på träningsanläggningen och sedan går vi tillbaka till bilen och väntar på resultatet. Det var här vi hade tre positiva tester, vilket inte är roligt. 

– Vi väntar på slutlig bekräftelse för det kunde också ha varit missvisande positivt, men vi hade inte tid att vänta så de missade matchen. Så det var tre spelare borta, två som hade startat idag. Det var såklart ingen anledning till att flytta matchen eller ens att be om det, men vi får se hur det utvecklas. 

– Viruset har nu varit runtikring oss länge och det är inte riktigt troligt att det stannar vid tre, men grabbarna har inte så mycket fritid där de kan röra sig och smittas. Alla är vaccinerade, de har redan fått tredje dosen, men det kan fortfarande hända. Men vi har en riktigt god chans till att de klarar sig igen om det utan allvarliga symtom. Just nu har de inte uppvisat några symtom, de var mer förvånade än oss att de hade smittats. Förhoppningsvis är de tillbaka snabbt.

Om Liverpools första mål:

– Jag har inte sett repris på det ännu. Jag har fått frågan i varje intervju, men jag har inte haft tid att titta på det igen, så jag vet inte. Jag såg att det låg en spelare ned, när vi gjorde målet var det iallafall en spelare som låg ned, jag pratade med linjemannen på vår sida och han sa att allt var lugnt, att det bara var två spelare som krockade in i varandra. 

– Jag kan inte bedöma situationen, men om det var en huvudskada, vi gjorde mål en eller två sekunder senare så det hade kunnat hanterats efteråt. Vi var inte involverade i incidenten, vi hoppade inte in i dem, de hoppade in i varandra om det andra har sagt till mig stämmer. Så är det. 

– Jag kan förstå om Eddie (Howe) är missnöjd men jag såg målet när det hände och har inte haft tid att se det igen.

Källa: Liverpoolfc.com.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer