Chelsea tappade poäng mot Everton

Bild till nyheten Chelsea tappade poäng mot Everton
Rafa Benitez gav Liverpool en tidig julklapp genom att ta poäng mot titelkonkurrenten Chelsea.

Liverpool kunde fira tre säkra poäng när Newcastle gästade Anfield och därmed behöll de sin andraplats i tabellen, en poäng bakom ligaledande Manchester City.

Tredjeplacerade Chelsea lyckades dock inte ta full pott när Everton var på besök på Stamford Bridge. Londonlaget pressade på rejält i den första halvleken men lyckades inte spräcka målnollan. Det skulle dröja ända till den 70:e minuten innan Mason Mount kunde ge hemmalaget ledningen.

Everton behövde sedan bara fyra minuter på sig innan de hade kvitterat till 1-1 genom Jarrad Branthwaite. Resultatet stod sig matchen ut och de båda lagen fick nöja sig med en poäng, en poäng som nog känns betydligt mycket bättre för Rafa och Co. än för Thomas Tuchels mannar som nu är tre poäng bakom Liverpool och fyra bakom Manchester City.