2000:e segern och Klopp snabbast till 150

Bild till nyheten 2000:e segern och Klopp snabbast till 150
Tre nya rekord noterades när Liverpool besegrade Newcastle med 3-1.

Liverpool hamnade i tidigt underläge mot Newcastle på Anfield efter att Jonjo Shelvey hittat rätt med ett skott utanför straffområdet efter en bjudning signerad Thiago Alcantara.

Hemmalaget var dock på tok för starka för att påverkas negativt av att hamna i underläge. Innan paus hade Diogo Jota och Mohamed Salah sett till att vända matchen med tre minuter kvar att spela dunkade Trent Alexander-Arnold in 3-1 på ett magnifikt vis.

• Segern innebär inte bara tre nya poäng in på kontot för Liverpool. Den innebär faktiskt att Liverpool nu är den första klubben någonsin att nå 2000 segrar i den engelska högstaligan.
  • Det var också Jürgen Klopps 150:e Premier League-seger, faktum är att han är snabbast i Liverpools historia att nå den bedriften, tolv matcher snabbare än Kenny Dalglish.
  • Mohamed Salah fortsätter att göra poäng och mot Newcastle tangerade han ett Premier League-rekord. Han och Jamie Vardy delar nu på rekordet för flest antal matcher i följd med minst ett mål eller assist (15 matcher).