Sugen att spela på San Siro

Bild till nyheten Sugen att spela på San Siro
Skandallottningen till trots ser Andy Robertson fram emot att få spela inför fulla hus på San Siro.

Vänsterbacken delar inte mångas besvikelse efter UEFA:s klantiga lottning, då österrikiska Red Bull Salzburg byttes ut mot italienska Inter Milan i åttondelsfinalen av Champions League.

När The Reds besegrade AC Milan på San Siro med 2-1 i gruppspelsepilogen förra tisdagen blev Robertson sittandes på avbytarbänken då Klopp föredrog att ge Kostas Tsimikas en startplats. 

– Nu är lottdragningen klar och det blev ett spännande utfall, konstaterar 27-åringen. San Siro är en stadion jag har alltid har önskat att spela på sedan jag blev proffs, det är en legendarisk och otrolig arena.

– Jag gillade att vara där och känna på stämningen i förra veckan. I februari får jag förhoppningsvis vara med ute på planen och det ser jag verkligen fram emot.

Robbo tror att segrarna mot ärkerivalen AC Milan blir en viktig erfarenhet inför åttondelsfinalen, som spelas på San Siro – eller Giuseppe Meazza som arenan officiellt heter – den 16 februari och med retur på Anfield den 8 mars.

– De två Milan-lagen kämpar sida vid sida i toppen av tabellen. Vi har fått med oss erfarenheter från matcherna mot AC Milan som var en väldigt tuff motståndare. Jag spelade i hemmamatchen och det var en väldigt svår match. AC Milan gjorde det bra och vi fick jobba hårt för de tre poängen.

– Vi kan nog förvänta oss något liknande från Inter, om inte ännu svårare. En åttondelsfinal brukar vara mycket mer intensiv, avrundar Andy Robertson.

Källa: Liverpool Echo

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer