– Mitt fokus är att vinna matchen

Bild till nyheten – Mitt fokus är att vinna matchen
Steven Gerrard fick naturligtvis en hel del frågor om sin comeback till Anfield när han mötte pressen inför lördagens match mot Liverpool.

Så fort Steven Gerrard presenterades som manager för Aston Villa var det många som ringade in den 11 december i kalendern, då Villa gästar Anfield. 

Gerrard var snabb med att påminna alla om vilket ansvar han har som manager för sin nya klubb och att alla diskussioner om det känslomässiga bandet mellan honom och Liverpool får skötas av media och supportrar. 

När han höll sin presskonferens inför lördagens match upprepade han sitt budskap.

– Jag förstår och respekterar verkligen alla diskussioner som pågår inför matchen, det är naturligt eftersom jag kommer tillbaka till en klubb där jag spenderade många år, konstaterade Gerrard enligt Aston Villas officiella hemsida.

– Det gör mig glad av flera anledningar. För det första eftersom jag har en bra relation med många människor i klubben, jag hade en fantastisk tid där, en härlig resa, jag är en grabb från staden och det är ett lag som jag höll på när jag växte upp och som jag alltid kommer att hålla på.

– Samtidigt blir jag glad över möjligheten att komma dit och konkurrera med ett bra lag och en bra manager med möjligheten att försöka vinna matchen.

– Att vinna är mitt enda fokus. Allt det andra kan andra få bli exalterade över. För mig handlar det om att förbereda laget på bästa möjliga sätt för att försöka få med oss ett bra resultat för Aston Villa. 

– Alla som befinner sig på arenan känner mig tillräckligt bra för att veta hur jag är och vad jag är ute efter när jag kommer till Anfield.

Gerrard fick även en fråga om Jürgen Klopp.

– Jag spelade för Jürgen Klopp i en vänskapsmatch i Australien, det kändes faktiskt som att han var min manager under 24 timmar. Det var en fantastisk upplevelse.

– Men jag behöver inte sitta här och prata om Jürgen Klopp. Jag tror att hela världen vet vilken fantastisk manager han är. Han har alltid varit fantastisk gentemot mig, väldigt stöttande och han har gett mig goda råd när det gäller att ta steget från spelare till manager.

– Han gav mig chansen att träna U19-laget i Liverpool, det är något jag alltid kommer att vara tacksam över. 

– Men när det kommer till kritan så vet både han och jag att jag och laget kommer att ge allt för att få med oss ett resultat när matchen visslas igång i helgen. Det är sådan jag är som person och jag kommer att agera därefter.

Om skadeläget i truppen sa han följande:

– Vi har fortfarande ett förberedande träningspass kvar, om alla tar sig igenom det reser vi till Anfield i gott slag. (Ryan) Bertrand och Leon (Bailey) saknas, men bortsett från de två så ser det bra ut. 

– Det är härligt att ha Danny (Ings) tillbaka i full träning. Han har tränat på bra. Det är en stor boost för oss.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer