– Laget är i bättre form än någonsin

Bild till nyheten – Laget är i bättre form än någonsin
Alex Oxlade-Chamberlain menar att han aldrig upplevt truppen vara i så här gott slag i detta skede av en säsong.

När Jürgen Klopp gjorde åtta förändringar i sin startelva inför matchen mot AC Milan var Alex Oxlade-Chamberlain en av spelarna som kom in och bidrog till segern som fullbordade en historisk fullpoängare i Champions Leagues gruppspel.

– Jag tycker att laget är i bättre form än någonsin, säger mittfältaren till Liverpoolfc.com.

– Jag tycker att vi är ett bättre lag nu än vad vi varit tidigare säsonger vid den här perioden. Jag tror det är en följd av att vi spelat tillsammans i många år, upplevt framgångar och insett vad som krävs för att nå dit.

– Vi har ett bra utgångsläge inför matcherna som väntar, oavsett om det är i Ligacupen, FA-cupen eller de Champions League-matcher som vi nu spelat där vi gjort en del förändringar. Tidigare säsonger har det kanske inte gått exakt som vi önskat när vi har gjort många förändringar i laget.

– Vi kan vara stolta över det faktum att hela truppen är viktig, hela truppen tar steg framåt och utvecklas. Vi har varit med om perioder där vi haft mycket skador vilket lett till att spela behövt kliva in och täcka upp för högklassiga spelare som brukar spela regelbundet.

– Stunder som denna (segern mot Milan) där unga spelare kan komma in och visa vad de går för och att vi lyckas hålla en hög standard och vinna, det visar att laget är på en bra plats.

Oxlade-Chamberlain lyfter fram spelare som Nat Phillips och duon Naby Keita och Joe Gomez som gjorde comeback efter skadefrånvaro.

– Nat kom in för första gången på länge, han spelade briljant. Jag tycker att Neco var riktigt bra. Unge Tyler stod för en ny solid insats. Divock har gjort två mål på två matcher nu, han har gjort det fantastiskt bra. Jag skulle kunna rabbla upp hela laget - Kostas var bra på vänsterbacken.

– Det var härligt att se Naby och Joey G komma tillbaka också, det blir viktigt för oss framöver, så det var bra att de fick några minuter.


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer