U19 kryssade mot Milan

Bild till nyheten U19 kryssade mot Milan
Liverpools U19 fick nöja sig med en poäng mot AC Milan, men det räckte för att säkra gruppsegern.

Liverpool mötte AC Milan på bortaplan i den sista gruppspelsomgången av UEFA Youth League.

De unga röda inledde starkast och tog ledningen redan i den fjärde minuten. Kaide Gordon spelade loss Luke Chambers efter vänsterkanten, Chambers slog in ett inlägg till Mateusz Musialowski som satte 1-0. Målet var hans första för Liverpool i europeiska sammanhang.

1-0 stod sig till paus och i den andra halvleken skapade Liverpool ett gäng chanser att utöka sin ledning, men Milan lyckades stå emot och började sedan bygga upp ett momentum i sin jakt på kvittering.

Kvitteringen skulle komma. Inhopparen Nasti löpte sig loss och placerade in 1-1 bakom Fabian Mrozek. Milan fick en spelare utvisad under slutminuterna men det blev inga fler mål i matchen.

Resultatet innebär att Liverpool blir gruppetta och säkrar avancemang till åttondelsfinal.

Liverpools U19: Mrozek, Mabaya, Quansah, Koumetio, Bajcetic, Chambers, Corness, Frauendorf, Gordon, Cannonier (Pilling, 92), Musialowski (Clark, 87).