Senaste nytt inför Milan

Bild till nyheten Senaste nytt inför Milan
Jürgen Klopp och Kostas Tsimikas har svarat på frågor inför tisdagens Champions League-match på San Siro. Här kan du se presskonferensen samt läsa en textad sammanfattning.
Jürgen Klopp om rotation:

– Vi måste rotera, vi kommer rotera. Vi måste rotera helt enkelt. Medicinska staben skulle skälla på mig om jag skulle spela med samma lag igen, så vi måste göra förändringar. Om vi får in pigga ben kan vi spela med en högre energinivå vilket ger oss större chans att vinna.

Om Salah:

– Jag kommer inte ge er startelvan, men vi kan inte byta ut hela laget. Vi får se om Mo spelar. Spelarna är väldigt förstående när det gäller denna situation. Vi har spelat fem matcher på 14-15 dagar, vilket är mycket. Nu ska vi spela igen och efter Milan har vi lika många matcher igen. 

Om Salahs kontrakt:

– Att förlänga ett kontrakt med en spelare som Salah är ingenting man gör bara genom att träffas på en fika och kommer överens. Det finns inte så mycket att säga, Mo pratar om det när han får frågor om det. Jag vet inte om han gjorde intervjun på engelska eller om den översattes från egyptiska, det kan skapa problem, det har vi sett under de senaste dagarna.

– Allt är lugnt med Mo. Vi alla är medvetna om vad vi vill. Sådana här saker tar tid.

Om Divock Origi:

– Det är ganska troligt (att han spelar). 

– Han har inte klagat (på bristande speltid), men han har knackat på min dörr för att prata om en del saker. Det har hänt några gånger under vår tid tillsammans. Det är inte så att han alltid varit i absolut världsklassform och sedan har jag inte spelat honom, han har varit skadad i fel lägen ibland också vidare. Jag minns en bortamatch mot Everton, Div flög fram under den perioden, jag minns att Dortmund hörde av sig och sa: "åh herre gud, vad är det där för anfallare." De hade nyligen blivit av med Lewandowski.

– Sedan skadade han sig illa, vi fick stressa fram honom till en Europa League-finalen, sådant kan påverka en karriär. Steg för steg har vi blivit bättre och bättre med en trio med Salah, Bobby och Sadio. 

– Som jag sagt förr, man kan vara en världsklasspelare även om man inte startar för Liverpool. I specifika stunder är Origi helt fantastisk. Alla blev otroligt glada att det var just han som kunde avgöra senast.

Om skadeläget:

– Vi får se, jag måste lyssna på medicinska staben. Vi har spelare som spelat många matcher, vi får se om de kan spela. Vi har fem byten i CL, vilket är en stor hjälp.

– Det är möjligt att några spelare som varit skadade kan få några minuter. 

Om Origi och truppbredd:

– Man kan bara vinna saker med en fantastiskt bra trupp. Frågade du om han bevisade det i helgen? Förhoppningsvis var det inte första gången du såg det.

– Vi älskar att jobba tillsammans i den här gruppen. Vi vet om vilka roller vi har, spelarna har en bra relation till varandra. Vi har en bra trupp, men jag är inte säker på att det bevisades just i helgen. 

– Det är en utmaning att se till att alla spelare känner sig sedda och att vi behöver dem. Det är en del av mitt jobb. Spelarnas jobb är att träna så bra att jag måste fatta tuffa beslut. Sedan är det bara 11 som kan spela och tre som kan hoppa in.

– En speciell sak med honom är att han kan komma in och spela bra direkt, men det är inte det enda han är bra på. Han har startat för oss och gjort det mycket bra, mot Barcelona till exempel. Han är en positiv person och väldigt talangfull, han kan skjuta med höger- och vänsterfoten, teknisk, snabb. Han erbjuder många bra saker, men på grund av kvaliteten vi har innebär det inte att man startar för Liverpool hela tiden.

Om hur bänkspelarna kan komma in och leverera: 

– Vi tränar som vi spelar. Jag hade önskat om vi kunde träna mer, då hade vi kunnat vara ännu mer intensiva under matcherna. Men när vi tränar handlar det om att jobba med det vi måste göra på matcherna.

– Vi har många duktiga unga spelare i klubben. Tyler (Morton) är en av dem. Vi kommer ha fler unga spelare som reser med oss imorgon. Vi får se om de spelar, men de är endast med oss eftersom de har kvaliteten som krävs för att spela som vi vill.

Det var allt för Jürgen Klopp. Kostas Tsimikas tog plats för att svara på frågor.

Om chansen att få imponera:

– Jag är glad över ha fått starta åtta matcher. För mig och för alla spelare som spelar imorgon så är det en tuff utmaning, vi vill vinna alla matcher vi spelar, vilket vi ska försöka med imorgon.

Om att få mer speltid i framtiden:

– För mig var det en dröm sedan barnsben att komma till en storklubb. Jag är glad över att vara i Liverpool och spela med dessa spelare och tränaren. Jag har mycket att utveckla och jag ska göra allt för att göra det.

Om utmaningen att spela när man redan är vidare:

– Jag tycker att varje match är tuff för oss. Vi spelar alltid för att vinna. Vi möter ett bra lag, men vi ska göra samma sak som vi gjort tidigare, spela bra fotboll i ett försök att vinna matchen.

Om firandet vid bänken i helgen:

– Man kan inte kontrollera sin känslor. Jag minns inte att han (klopp) tog tag om min nacke, men jag mår bra, jag tror jag kan spela imorgon! 

– Det var härligt att Origi kunde ge oss den härliga stunden och att vi kunde vinna matchen.

Om Liverpools trupp:

– Vi är som en familj. Oavsett vem som spelar eller sitter på bänken vill alla att det ska gå bra för laget. Alla är glada när vi vinner, arga när vi förlorar. Vi spelar för att hjälpa varandra och firar tillsammans när vi gör mål i 95:e minuten.

Om sin utveckling i Liverpool:

– Jag har utvecklats mycket som spelare. Tränaren har hjälpt mig mycket, även förra säsongen när jag var skadad och hade covid. Jag har jobbat hårt för att försöka spela som tränaren vill, jag har tittat mycket på hur Robbo spelar.

Om att kunna ta sex av sex segrar:

– När vi såg lottningen kändes det som att vår grupp var tuffast. Men vi har tagit det match för match och försökt att vinna alla matcher, vi ska ha samma inställning imorgon. 

– Vi vill vinna alla matcher, det hade betytt mycket om vi kunde göra det imorgon.

Om Klopp:

– När jag kom hit var jag van vid att spela på ett annat sätt. Tränaren ville att jag skulle spela på ett annat sätt, han har hjälpt mig på träningsplanen för att vi ska uppnå det. Han har betytt mycket, jag vill tacka honom för det. 

Om att spela för Liverpool:

– När jag spelade i Olympiakos tänkte jag inte att jag en gång kunde bli en del av den här familjen, den här stora klubben. När jag kom hit var det en dröm som gick i uppfyllelse. Jag har jobbat hårt för att nå den här nivån.

– Jag har njutit av alla matcher jag spelat. När man spelar för det här laget, inför publiken, då är det omöjligt att inte ge allt. Jag har njutit av varje match tillsammans med den här familjen.

Om smeknamnet "Greek Scouser":

– Jag försöker prata lite scouse med grabbarna, men jag är inte så jättebra på det, haha. 

– Jag vill inte säga någonting här, för vi såg vad som hände med Fabinho när han sa: "chicken". Jag har nog inget favoritord, men jag försöker lära mig. 

Om vänskapen med Mo Salah:

– Mo är en av mina bästa vänner här. Han har alltid funnits där för mig. Han är en stor person, jag behöver inte prata om hur han är som spelare, men som person är han bland de bästa jag har träffat i mitt liv. Han har funnits där för mig hela tiden. Vi är nära vänner och spenderar mycket tid tillsammans på träningsanläggningen.

– Enligt mig är han världens bästa spelare just nu.


5 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer