"Taki" motiveras av konkurrensen

Bild till nyheten "Taki" motiveras av konkurrensen
Takumi Minamino menar att kvaliteten i spelartruppen gör honom motiverad till max att jobba hårt för att kunna bidra till lagets framgångar.

Takumi Minamino fick väldigt lite speltid under inledningen av säsongen 2021/22, men har varit involverad i de åtta senaste matcherna.

När han kom in från bänken mot Arsenal hittade han nätet omedelbart och efteråt har han hyllats av Jürgen Klopp för den inställning han uppvisar dagligen på AXA Training Centre.

– Jag är alltid motiverad, managerns ord gör den inte nödvändigtvis högre. Det är vad professionella spelare måste göra, jag gör ingenting speciellt, säger Minamino till Liverpoolfc.com.

– Även om jag får sparsamt med speltid så gör jag alltid mitt allra bästa när jag väl får chansen. För att kunna göra det måste jag vara förberedd. Det är vad som krävs av professionella spelare. Men jag är glad över att det finns personer som ser mig och pratar gott om mig.

Klopp har även pratat om att Minamino är en värdefull truppspelare då han kan spela i så många olika roller. Själv spelar japanen helst allra längst fram.

– Min favoritposition är att spela allra närmast målet. Jag tycker att målskyttet är en del av min roll.

– Men managern beslutar var jag ska spela och det är bra att han säger att jag kan spela på många positioner, det är en av mina styrkor. Jag skulle vilja spela bättre på varje position.

Anfallskollegan Diogo Jota är i storform för tillfället, portugisen gjorde sitt nionde mål för säsongen i onsdagens seger mot Everton.

– Det är uppenbart att han passar bra in i klubben, säger Minamino.

– Statistiken visar det tydligt, men även hans hårda arbete, det visar att han är en av de viktigaste spelarna i klubben. Det inspirerar mig. Det finns många fantastiska spelare i laget, det hjälper mig att hålla motivationen på topp.

Nästa uppgift för The Reds är en bortamatch mot Wolverhampton.

– De har många duktiga spelare så som Raul Jimenez, Adama Traore och Hwang Hee-Chan. De är en tuff motståndare.

– Men om vi inte kan slå dessa tuffa motståndare kan vi inte vinna Premier League. Jag vill vinna den kommande matchen om jag får chansen ska jag ge 100 procent för laget, avslutar Minamino.


2 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer