Imponerande statistik från derbysegern

Bild till nyheten Imponerande statistik från derbysegern
Liverpool var helt överlägsna när de gästade Goodison Park och slog Everton med 4-1.

Liverpool och Everton är två lag med skilda formkurvor - efter gårdagens seger är The Reds 16 poäng före lokalrivalen som inte vunnit på sina åtta senaste matcher.

Liverpool Echo har sammanställt statistik som visar hur överlägsna bortalaget var på Goodison Park igår.

# Detta var den första gången som Liverpool gjorde fyra eller fler mål på Goodison i ligan sedan Bob Paisleys lag körde över Everton med 5-0 på arenan 1982.

# När Henderson gjorde mål i den nionde minuten var Liverpools xG (expected goals) 0.90 från fyra skott. Det är en högre xG-siffra än Everton nått upp till efter 90 minuter i matcherna mot Manchester City, Tottenham, West Ham, Aston Villa och just Liverpool denna säsong.

# Henderson gjorde ett mål och en assist, han är den första Liverpoolspelaren att lyckas med bedriften på Goodison Park sedan Steven Gerrard gjorde det 2005.

# Virgil van Dijk slog 59 lyckade passningar i matchen, endast fem färre än Evertons backlinje sammanlagt.

# Diogo Jota vann åtta av sina tio dueller, Evertons motsvarighet, Salomon Rondon, vann endast två av tre totalt.

# Mohamed Salah är den första Liverpoolspelaren att göra två mål på bortaplan mot Everton sedan Fernando Torres 2008.

# The Reds har nu gjort 43 ligamål på 14 matcher, vilket gör dem till det lag med flest gjorda mål i Europas fem största ligor.

# Salah har varit involverad i 21 Premier League-mål så här långt (13 mål och åtta assist), det gör honom bäst någonsin efter 14 matcher i turneringen.

# Liverpool tog sig över 500-strecket vad gäller gjorda ligamål under Jürgen Klopp. Facit nu är 502 mål på 234 matcher.