– En enormt stor match

Bild till nyheten – En enormt stor match
Everton-managern Rafa Benitez har mött pressen inför det stundande Merseysidederbyt. Han pratade bland annat om matchens betydelse och hur hans lag ska stoppa anfallstrion Mohamed Salah, Diogo Jota och Sadio Mané.

Onsdagens Merseysidederby blir ett speciellt sådant med tanke på att Everton nu tränas av Rafa Benitez, managern som är enormt uppskattad i Liverpoolleden efter det fina arbete han genomförde under sina år i klubben. 

Spanjoren är väl medveten om vad derbyt betyder för supportrarna, men han lägger ingen större vikt vid att han möter sin gamla klubb.

– Självklart vet jag vad ett derby betyder för alla inblandade. Jag vet hur viktigt det är och är taggad eftersom jag vill att det ska gå bra, sa han på sin presskonferens inför matchen.

– Jag har mött Liverpool med Newcastle, Chelsea och dessförinnan Valencia. Nu är det med Everton. Det är ett derby, en enormt stor match.

– Ett derby är alltid speciellt i alla länder. Här är passionen enorm, jag bor själv i staden så jag känner till det väl. Det är anledningen till att jag vill vinna och göra det bra. 

På presskonferensen fick Benitez frågan om hur Everton ska lyckas stå emot Liverpools offensiva kraft där fronttrion Mohamed Salah, Diogo Jota och Sadio Mané alla är i strålande form.

– Vi måste vara väldigt fokuserade och gå tillbaka till principer som att försvara som en enhet, vara solida och kompakta. Därefter ska vi försöka spela så bra vi kan med bollen.

– Om vi måste spela kontringsspel, då gör vi det. Det allra viktigaste är att vi går till grundprincipen att vi måste vara starka både mentalt och fysiskt i det defensiva spelet.

Benitez meddelade att Everton kommer behöva klara sig utan Tom Davies, Yerry Mina och Dominic Calvert-Lewin. Andre Gomes har nyligen börjat träna med laget igen.

Källa: Echo


5 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer