– Diogo är en fantastisk spelare

Bild till nyheten – Diogo är en fantastisk spelare
Jürgen Klopp pratade bland annat om Diogo Jotas kvaliteter och lagets fantastiska målform när han mötte pressen efter segern mot Southampton.

Mål av Diogo Jota (x2), Thiago och Virgil van Dijk såg till att Liverpool vann med hela 4-0 mot Southampton. 

Detta hade Jürgen Klopp att säga efter matchen:

Om Diogo Jotas insats:

– Ett bra ämne att prata om. Diogo, en fantastisk spelare och kille. Det var en perfekt värvning för oss eftersom han har allt som en Liverpoolspelare behöver i den här truppen. Han har tekniken, fysiken och kan spela på alla tre offensiva positioner, i en 4-2-3-1 kan han spela som nummer 10 också. Det hjälper oss mycket. Han har snabbheten och viljan att avsluta situationer. 

– Hans målproduktion är imponerande, tyvärr hade han en allvarlig skada förra året vilket aldrig hjälper en. Men tack och lov är han tillbaka nu och passar väldigt bra in i laget. Jag är glad för hans skull. Jag tyckte att han kunde ha fattat ett bättre beslut i situationen innan hans första mål, jag tyckte att vi borde gjort mål redan då, men det är ingen fara, Diogo är en duktig spelare.

Om de afrikanska spelarna kommer vara tillgängliga mot Chelsea 2 januari innan de reser för att spela de afrikanska mästerskapen:

– Vi vet inte, det är för tidigt att säga, vi diskuterar det fortfarande.

Om lagets målproduktion:

– Det är inte lätt att prata om fotbollsmatcher när man förlorar dem som vi gjorde allt för ofta under en viss period av förra säsongen, men jag visste vad vi saknade. Vi saknade stabilitet. Vi chockades av att vi inte kunde spela den fotbollen vi ville när vi inte hade stabiliteten som vi har nu. 

– Alla vet vad de ska göra. När man spelare mittfältare i backlinjen så kommer det in mittfältare på just mittfältet som inte brukar spela så mycket eller vara skyddade av Fab och Hendo. Vi förlorade vår rytm. Det var vad som hände förra säsongen. Vi behövde hitta en lösning och tack och lov så hittade vi den tillräckligt snabbt för att kvala in till Champions League.

– Det här året hade vi en riktig försäsong, vilket var hjälpsamt. Särskilt i offensiven, Sadio och Mo hade den längsta försäsongen på länge. Vi kunde jobba med mycket och hitta stabiliteten. 

Om hur mycket beröm spelarna förtjänar för insatserna på slutet:

– Mitt jobb är att formera ett lag, organisera träningar, skapa en stämning i laget och ge spelarna tips och råd för vad de ska göra ute på planen, men väl ute på planen måste de göra det själva. De saker som det här laget har gjort under de senaste åren är speciella och det är mycket tack vare grabbarnas inställning. De pushar varandra. 

– Jag är inte förvånad och jag känner inte att vi ska ha allt för mycket beröm för att vi försöker spela vår bästa fotboll var tredje dag, det bör vara möjligt att göra det var tredje dag, men jag tar det samtidigt inte för givet. Vi har ingenting annat att göra under de 95 minuterna, så låt oss försöka spela så bra som möjligt. Det är så vi ser det, ibland fungerar det och ibland inte. 

Om förra säsongen var en "förlorad" säsong med tanke på skadorna: 

– Nej, jag lärde mig mycket. Jag lärde mig väldigt mycket. Det är lätt för mig att se tillbaka och tänka att "det var fel och det var fel." Vi flyttade ned mittfältare, förlorade skyddet på mittfältet, backlinjen stod lägre, vi var inte kompakta, kanske borde vi ha spelat Rhys och Nat tillsammans tidigare och litat på dem. Jag kände där och då att de inte var redo, de blev det senare och spelade bra. 

– Om vi hade gjort det tidigare hade vi kanske fått mer stabilitet på andra områden. 

– Jag lärde mig mer än under andra säsonger, det var en utmaning, men vi slutade trea så det var en fantastisk prestation. Jag har sagt det tidigare, det var otroligt. 

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer