Quantcast

Nästa match (Premier League)

Everton klubbmärke Everton (B)

onsdag 01 dec 21:15

Läxade upp kränkt reporter

Bild till nyheten

Efter segern mot Porto tvingades Jürgen Klopp försvara sig mot en förolämpad afrikansk journalist.

Presskonferensen tog verkligen en oväntad vändning när en afrikansk reporter undrade varför managern beskrivit Afrikanska mästerskapen som "en liten turnering". 

Klopps uttalande togs ur sitt sammanhang då han för en tid sedan sade sig vara glad över att det inte skulle bli fler landslagsuppehåll förrän i mars, förutom en "liten turnering" i Afrika efter nyår, då Salah, Mané och Keita blir borta en månad.

Reportern: Hej, Jürgen. Under din senaste presskonferens beskrev du medvetet Afrikanska mästerskapen som "en liten turnering". Det tycker jag är en förolämpning mot spelarna, mot fansen och mot folket på kontinenten. Jag tycker att du är skyldig dem en ursäkt.

Klopp svarade att uttalandet var ironiskt menad.

– Det är inget problem. Jag menade det inte så. Jag fattar inte hur du kan tolka det så, om jag ska vara ärlig.

Reportern stod dock på sig.

Det var vad du sa. Jag lyssnade på presskonferensen och du sa detta om kontinenten. Det var det du sa. Jag anser att du är skyldig hela kontinenten en ursäkt.

– Kom igen, det var inte så jag menade, svarade Klopp och tillade:

– Jag var inte i närheten att hävda att Afrikanska mästerskapen är en liten turnering eller att beskriva Afrika som en liten kontinent. Inte över huvud taget.

– Om du hade sett hela presskonferensen så skulle du ha förstått vad jag menade på rätt sätt. Jag sa att det inte var några nya perioder med landskamper förrän i mars, då jag lade till att "det är en liten turnering i januari". Då menade jag inte "liten turnering" bokstavligen. Jag ville bara poängtera att även om det inte är fler perioder med landskamper så ska det spelas en turnering.

– Det var ett ironiskt uttalande. Det ska spelas en turnering. En stor turnering. Vi kommer att förlora våra bästa spelare till den.

Den afrikanske reportern gav sig dock inte:

Men du skulle inte ha sagt så om en turnering i Europa. Du skulle aldrig ha sagt "en liten turnering i Europa". Jag förstår vad du menar och jag förstår sammanhanget.

Ännu en gång försökte Klopp få journalisten att begripa ironin i sitt uttalande.

– Engelska är inte mitt modersmål och om du vill kan du missförstå mig hela tiden. Jag vet att jag aldrig skulle tänka på det sätt som du antyder. Jag gör inte det. Jag fattar inte hur du kan tolka det så, om jag ska vara ärlig. Det är verkligen inte ok, för jag skulle aldrig göra det du hävdar.

– Men nu har jag sagt tillräckligt. Det var inte mitt uppsåt, men du gjorde detta till en storm i ett vattenglas och det är inte coolt om jag ska vara 100 procent ärlig, avrundade en uppenbart förbannad Liverpoolmanager.

Källa: liverpool.no

Bannerbild