– Min Liverpoolkarriär var lyckad

Bild till nyheten – Min Liverpoolkarriär var lyckad
Marko Grujic har bara gott att säga om Klopp och klubben trots att han fick minimalt med chanser under sina 5,5 år som Liverpoolspelare.

– Det ska bli kul och träffa alla igen, säger den 26-årige serben till The Athletic inför Portos besök på Anfield i morgon kväll.

– Jag håller fortsatt kontakten med Kostas. Vi lärde känna varandra under min sista pre-season med Liverpool och har blivit väldigt goda vänner. Fabinho och Virgil är också goda vänner.

– Jag hade ett bra samtal med Hendo efter den första matchen i Portugal och jag snackade med Jürgen både innan och efter matchen. 

– Han är den viktigaste personen i min karriär. Jag är skyldig honom mycket. Jag var hans första spelarköp och han hämtade mig till en otrolig klubb. Jag fick inte spela så mycket, men Jürgen kommer alltid att vara min favoritmanager. Han har gjort ett otroligt jobb för Liverpool.

Till trots att Marko Grujic bara gjorde 16 matcher på 5,5 år – varav endast fem från start – vill han ändå beskriva tiden som en framgång.

– Jag hävdar att min Liverpoolkarriär var lyckad. Inte i form av antal matcher eller vad jag uppnådde för klubben, men jag lämnade definitivt Liverpool som en bättre spelare än då jag kom. 

– Tränarstaben hjälpte mig i min utveckling och låneuppehållen gjorde att jag fick erfarenhet.

– Jag lärde mig otroligt mycket av de etablerade spelarna om vad du måste offra för att lyckas ute på planen. Deras professionalitet är något jag definitivt tagit med mig. 

– Jag hade förstås velat spela mer, men jag kommer alltid att vara tacksam för utbildningen jag fick i Liverpool.

* Ni har väl inte glömt Markos snygga nickmål när Liverpool krossade Barcelona med 4-0 i en träningsmatch på Wembley i augusti 2016?

I januarifönstret 2016 köptes Grujic in från Röda Stjärnan för £5.1M och blev därmed Jurgen Klopps första spelarköp.

Ett år senare lånades han ut till Cardiff och hjälpte den walesiska klubben upp i Premier League. Därefter följde två lyckade säsonger på utlån i Hertha Berlin och ytterligare en i FC Porto innan han var han tillbaka i Liverpool och deltog på sommarlägret i Österrike.

Men det dröjde inte länge förrän portugiserna erbjöd £10,5M och en vidareförsäljningsklausul på 10 procent för att säkra sig den spelskicklige mittfältaren. 

Ett samtal med assisterande sportdirektören Julian Ward blev avgörande.

– Jag visste inte alls vad som skulle hända när jag kom tillbaka i somras. Jag hoppades förstås på att få en ny chans. Men Julian sa att klubben tyckte det var bäst att jag skulle fortsätta att spela förstalagsfotboll och att det inte var så sannolikt att jag skulle få göra det i Liverpool. 

– Jag trivdes i Porto och gillade tanken på att komma tillbaka hit. När klubbarna kom överens gav jag grönt ljus till övergången. Jag tror det var ett förnuftigt beslut för alla parter. 

– Det inte lätt att bli utlånad till nya klubbar hela tiden. Det känns annorlunda när du spelar för laget som köpte dig och jag ville verkligen känna mig hemmastadd på något ställe.

Jagar andraplatsen

Porto har allt att spela för i morgondagens möte på Anfield (avspark kl 21) och ligger en poäng före Atletico Madrid när två gruppspelsmatcher återstår. 

Efter att ha drabbats av en lårskada i säsongsupptakten har Grujic spelat 10 matcher för Porto i alla turneringar, däribland samtliga fyra CL-matcher så långt. När Liverpool krossade portugiserna med 5-1 på Estadio do Dragao tidigare i höst hoppade Grujic in i andra halvlek. 

Han hoppas på ett varmt mottagande från The Kop när han springer in på Anfield.

– Det känns lite konstigt att komma tillbaka som spelare för ett gästande lag, men jag ser verkligen fram emot att få springa ut på planen och uppleva den fantastiska stämningen igen.


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer