​Rapport: Uppvisning på Anfield!

Bild till nyheten ​Rapport: Uppvisning på Anfield!
Liverpool såg ut att njuta av att vara tillbaka på Anfield och körde över Arsenal fullständigt. I stora delar av matchen bjöd The Reds på alldeles strålande fotbollsshow och tog en mycket välförtjänt trepoängare.

Efter en något trevande matchstart där Arsenal lyckades störa Liverpools speluppbyggnad med en hög press tog The Reds tag i taktpinnen och dominerade tillställningen, dock utan att skapa några riktigt heta målchanser på grund av lite för tempofattigt anfallsspel.

Thiago fick den första riktigt fina chansen i den 28:e minuten när han drog till på volley och tvingade Ramsdale till en räddning, Sadio Mané högg på returen i en tilltrasslad situation men lyckades inte få iväg något riktigt avslut.

Mohamed Salah kom mycket nära att göra matchens första mål när Liverpool spelade sig fram på ett fint sätt efter vänsterkanten och Kostas Tsimikas hittade in till Salah som avslutade från nära håll, men Ramsdale stod för en imponerande räddning.

Liverpool höjde intensiteten mot slutet av halvleken och Trent Alexander-Arnold tvingade Ramdale till ytterligare en räddning med ett skott från straffområdeslinjen.

Det offensiva trycket skulle tillslut ge utdelning - Alexander-Arnold svingade in ett fint inlägg på frispark till Mané som nickade bollen i nät mot den bortre stolpen. 1-0!

1-0:

Liverpool inledde den andra halvleken som de avslutade den första, med hög press som skapade stora problem för Arsenal som gång efter gång försökte - och misslyckades - att sig spela sig ur på små ytor. Alex Oxlade-Chamberlain kom nära en utökning av lagets ledning med ett skott som passerade precis utanför stolpen.

Det dröjde bara sex minuter efter paus innan Liverpool hade gjort 2-0. Arsenals Tavares slarvade grovt när han spelade bollen rakt till Diogo Jota, anfallaren vände upp och drog både försvarare och målvakter med dubbla skottfinter innan han satte bollen i öppen kasse.

2-0:

Ramsdale höll Arsenal kvar i matchen med en viktig räddning när Mohamed Salah löpt sig loss efter högerkanten och spelat in till Jota som avslutade på ett tillslag, men Ramsdale stod i vägen.

Med en dryg kvart kvar att spela punkterade Liverpool matchen med ett 3-0-mål. Ett mönsteranfall som startade från Alisson ledde fram till att Mané kunde löpa sig loss från Arsenals backlinje och servera Mohamed Salah ett öppet mål.

3-0:

Liverpool släppte inte på gasen. Inhoppande Takumi Minamino gjorde mål på sin första touch och 4-0 var ett faktum. Det var ett fint anfall där Mané spelade till Salah som släppte vidare till en djupledslöpande Alexander-Arnold, högerbacken slog en hård och låg passning mot den bortre stolpen där Minamino stod redo att sätta bollen i nät.

4-0:

I den 84:e minuten valde Jürgen Klopp att byta in unge mittfältaren Tyler Morton som därmed fick göra sin Premier League-debut.

Tempot i matchen sjönk nämnvärt under slutminuterna då bägge lagen i princip inväntade slutvisslan. När den ljöd kunde Liverpool konstatera att de har tre nya poäng in på kontot efter en uppvisning inför hemmapubliken.

Premier League

Liverpool - Arsenal 4-0 (1-0)

Målen: 1-0: (39) Mané (Alexander-Arnold), 2-0: (51) Jota, 3-0: (73) Salah (Mané), 4-0: (77) Minamino (Alexander-Arnold)

Domare: Michael Oliver